Sjors & Ruud Theatermakers heeft in samenwerking met Stad als Podium een humoristisch en volledig coronaproof theatervoorstelling gemaakt ‘Het Nieuwe Normaal’.

Met dit verrassende en unieke theaterconcept gaan de makers en spelers Sjors Noordsij en Ruud Moesbergen in op de nieuwe gewoontes en verwachtingen in deze coronatijd.  

Eind oktober is het Oude Stadhuis in Harderwijk het podium voor een nieuwe interactieve theatervoorstelling. Het stuk gaat over de nieuwe situatie, zoals mondkapjes, quarantaine, de anderhalvemetersamenleving, gesloten grenzen, angst om te niezen en vakantie in Nederland. Het gaat over de tijd mét het coronavirus wat ook wel ‘Het Nieuwe Normaal’ wordt genoemd. 

Eerste voorstelling door Stad als Podium geproduceerd
‘Het Nieuwe Normaal’ is de eerste theatervoorstelling die door Stad als Podium geproduceerd wordt. Directeur Jos Vijverberg: “Stad als Podium is er voor de ontwikkeling en ondersteuning van een nieuw en verfrissend podiumprogramma in Harderwijk. Jaarrond en stadsbreed. Ik vind het van belang dat in deze uitzonderlijke tijden, waarin theatermakers het bijzonder moeilijk hebben, Harderwijks talent een podium te geven. Ik ben blij dat we in deze theatervoorstelling kunnen investeren en het Harderwijkse publiek op een volledig coronaproof theaterbelevenis kunnen trakteren.”

Unieke beleving
Sjors en Ruud zijn enthousiast over de samenwerking en zetten hoog in om de bezoeker een unieke theaterbelevenis te geven. “Naast de verrassende locatie, het Oude Stadhuis, kiezen we voor een andere vorm van theater”, aldus Noordsij. “De voorstelling speelt zich af in twee verschillende zalen, zo kunnen we drie groepen over de avond kwijt. De nieuwe tijd vraagt een nieuwe manier van denken en ook deze nieuwe manier van theater.” “En het is 1,5 uur lang op 1,5 meter afstand van elkaar”, voegt Moesbergen toe. “Coronaproof en misschien wel het nieuwe normaal.” 

Het Oude Stadhuis is de start van de tour langs de Nederlandse theaters. Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar via www.heerlijkharderwijk.nl 

(Foto: Telma Geirs)

Meer uit de Agenda Harderwijk