In het Speulderbos bij Ermelo staat de Wildarena, een plek die alle ingrediënten heeft, om wild te zien. Onder leiding van de boswachter van Staatsbosbeheer ga je met de electrische ‘Speulderbus’ naar deze unieke plek in het bos. Er is vrij uitzicht op een open plek, waar edelherten, reeën en wilde zwijnen zich regelmatig van dichtbij laten zien.

Vanuit deze wildobservatiepost heb je een adembenemend uitzicht op een open plek met een waterpartij waar wilde dieren zich graag laten zien. 

De Wildarena is alleen onder begeleiding van Staatsbosbeheer te bezoeken. Je wordt opgehaald door de gids van Staatsbosbeheer en krijgt een kop koffie of thee in de ontvangstruimte. Na een kort verhaal over het Speulder- en Sprielderbos en haar wilde dieren, vertrek je het bos in. Met de electrische Speulderbus rijd je stapvoets en geruisloos naar het rustgebied van het wild. Daar stap je uit en wandel je in alle stilte via een slingerend bospad naar de Wildarena. Daar neem je plaats op de houten zitbanken en wacht je op wat komen gaat...

Je zult genieten fluisterend van de plek en met een beetje geluk laten de wilde dieren zich zien: een ervaring om nooit te vergeten. Na ongeveer een uur, als de zon langzaam onder gaat, wandel en rijd je in de schemer weer terug. 

Reserveren is noodzakelijk en dit kan via de website van staatsbosbeheer. De minimumleeftijd is 10 jaar.

Meer uit de Agenda Ermelo