Slaaphof: al 25 jaar onafhankelijk slaapadvies

“Waterbedden. Daarmee begon het. Ik verkocht ze vanuit mijn eenmanszaak in Ede.” Later vertrok Henk van ’t Hof naar Harderwijk. Zijn bedrijf werd een bv in 1996 genaamd Slaaphof. “Op 26 november 2021 bestaan we dus officieel 25 jaar. En al die jaren heb ik geprobeerd vanuit mijn christelijke achtergrond eerlijk en oprecht zaken te doen.” 

Veel klanten komen terug voor Henks manier van werken. “Ook kennissen, familie en vrienden van onze klanten. Uit het hele land komen mensen naar ons toe voor slaapadvies.”

Het is Henk nooit gegaan om alleen maar bedden en matrassen te verkopen. “De klant moet een goede nachtrust hebben. We willen mensen helpen van hun klachten af te komen. Wist u dat dertig tot veertig procent van de mensen een verkeerde lighouding hebben? Daardoor rust je minder goed uit en heb je overdag minder energie. Je kunt er zelfs klachten van krijgen.”
 
Persoonlijk advies met slaaptest
Om de klant echt te helpen goed te slapen, begint het advies van Slaaphof met een intakegesprek en een slaaptest. Op basis daarvan kijkt de adviseur wat het beste bij iemand past. “En man heeft bijvoorbeeld vaak bredere schouders en die moeten goed ondersteund worden. Bij een vrouw zijn de heupen vaak wat breder. Het is net als een broek passen. Elke taille is anders en daar heb je de juiste pasvorm bij nodig. Bij de meeste vrouwen zit een broek voor mannen dan ook helemaal niet lekker.” 

We kijken naar wat de klant wil en wat bij de klant past.

Maar het advies gaat verder dan alleen de verschillen tussen mannen en vrouwen. Klanten krijgen advies op basis van hun lichaamshouding en eventuele klachten. Henk: “we kijken samen naar wat iemand wil en nodig heeft. Voor iedereen hebben we iets passends. Of het nu een ledikant met lattenbodem is of een boxspring. We werken met meerdere goede merken en hebben oplossingen in beide opties.” Ook in verschillende prijsklassen trouwens. “Hoe hoger de prijsklasse, hoe meer comfortabel. Maar ook voor de wat kleinere portemonnee hebben we gewoon goede bedden.”
 
Wat heb je nodig?
Slaaphof heeft veel verschillende mogelijkheden omdat iedereen anders is. Wat iemand wil, is belangrijk. Maar nog belangrijker voor de adviseurs van Slaaphof is wat iemand nodig heeft. “Want je zegt tegen je bed, hier heb je m’n rug, je moet er tien jaar voor zorgen.” 

Bed, hier heb je m’n rug, je moet er tien jaar voor zorgen.

“Het soort bed is dus afhankelijk van het advies van Henk en de andere adviseurs. “Ik had laatst iemand waarbij een waterbed goed past. Deze klant had spierproblemen. Waterbedden zijn gemiddeld zo’n 27 à 28 graden en dat betekent dat ze ’s zomers koel zijn en ’s winters warm. Daardoor zweet je minder en minder vocht in je bed dat is beter voor je spieren.” Waterbedden verkoopt Henk als sinds het begin en nu dus nog steeds. “Ze zijn wat minder populair, maar dat komt vooral door een paar vooroordelen. In sommige gevallen zijn ze juist beter dan alternatieven.”
 
Geen marketingpraatje
Henk van ’t Hof heeft zich nooit aangetrokken van wat anderen doen. “In de beddenmarkt gaat het vaak alleen maar om de goede naam. Dat verkoopt. Maar wij verzamelen slaapsystemen die bieden wat de klant nodig heeft. We zijn geen verzameling van merken. Er zijn vertegenwoordigers die hier niet meer komen, want die weten, bij ons hoef je geen kletsverhaal op te hangen.” Een merk waar Slaaphof al wel jaren mee samenwerkt, is Ergosleep. “Zij hebben dezelfde filosofie als wij en we gebruiken hun meetcabine voor de slaaptest. Ergosleep blijft werken aan nieuwe inzichten en toepassingen om mensen te helpen beter te slapen.” 

Vertegenwoordigers hangen bij ons geen kletspraatje op.

Nog steeds op de werkvloer
Al meer dan 25 jaar zit hij in de beddenmarkt, maar nog steeds staat Henk op de werkvloer. “Ik wil graag zelf weten wat er speelt in alle facetten van mijn bedrijf. Twee weken geleden had ik op zondag de noodtelefoon en toen ben ik nog een bed gaan repareren op zondagavond. Tja, iemand van 70 kan je toch niet op de bank laten slapen? Tien tot vijftien procent van de klachten handel ik zelf af. Verder houd ik me vooral bezig met klanten en de producten die we verkopen.”
 
Nieuwe Zweedse merken

Met die producten is Henk de laatste tijd druk geweest. Hij vond in Zweden twee mooie merken die in december in de winkel komen. “Ik kwam een merk op het spoor, het oudste beddenmerk van Zweden. Handgemaakte bedden maken ze. Met natuurlijke materialen. Zo mooi die kwaliteit.” Een ander merk dat Slaaphof toevoegt aan het assortiment is meer dynamisch modern. “Ze werken met unieke dwarsgeplaatste veren voor meer ondersteuning. Daarnaast bijvoorbeeld ook een hoeslaken met een rits zodat je niet steeds je bed hoeft op te maken. Waarom is dat niet eerder bedacht, vraag je je af. Het zijn allebei mooie merken die de klant vooropzetten.”
 
De nieuwe merken zijn vanaf 22 december in de winkel te bezichtigen. Maar nog belangrijker, Henk en de andere adviseurs zijn altijd beschikbaar voor onafhankelijk en persoonlijk advies in de winkel.
 
Adres: Deventerweg 2 Harderwijk
Website: slaaphof.nl

Team Slaaphof Harderwijk

Sleeplounge by Slaaphof Harderwijk

Adresgegevens

Deventerweg 2
3843 GD Harderwijk

Telefoon

T. 0341-410164

Openingstijden

Ma Gesloten
Di 9.30 - 17.30 uur
Wo 9.30 - 17.30 uur
Do 9.30 - 17.30 uur
Vr 9.30 - 20.00 uur
Za 9.30 - 17.00 uur
Zo Gesloten
Meer info