Bibliotheek organiseert ludieke zwerftocht door eigen gemeente

Op maandag 1 november organiseert de Bibliotheek Noordwest Veluwe een wandeling vanuit haar vijf vestigingen. Deze wandeling wordt georganiseerd als aftrap van Nederland Leest, de maand waarin iedereen hetzelfde boek leest. 

Dit jaar is het thema Over de Grens en het boekgeschenk De Wandelaar van Adriaan van Dis. De eerste tien koppels per vestiging ontvangen een gesigneerd exemplaar

Net als in De Wandelaar
In het kader van het boek van Adriaan van Dis organiseert de Bibliotheek Noordwest Veluwe een eigen wandeling vanuit de Bibliotheek in Putten, Ermelo, Elspeet, Harderwijk en Nunspeet. Alle deelnemers aan de wandeling worden bij aankomst willekeurig in duo’s verdeeld. Daarna mogen ze zwerven door hun eigen gemeente, zoals de hoofdpersoon in De Wandelaar dit door Parijs doet. Een unieke kans om met een vreemde in gesprek te raken en elkaar plekken te laten zien, die een (persoonlijke) betekenis dragen.
 
Nederland Leest: Eén boek, duizend gesprekken
In november leest heel Nederland tijdens de campagne Nederland Leest hetzelfde boek. Dit jaar is dat De wandelaar van Adriaan van Dis. In dit boek krijgt een Nederlander in Parijs bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit. Het boek wordt gebruikt om gesprekken op gang te brengen en lezers met elkaar te verbinden in de bibliotheek.
 
Aanmelden
De wandeling start om 13:30 uur. Bij terugkeer ontvangen alle deelnemers koffie of thee, een versnapering en De Wandelaar van Adriaan van Dis. De eerste twintig aanmelders per vestiging ontvangen een gesigneerde versie. Aanmelden voor deze wandeling kan via www.bibliotheeknoordwestveluwe.op-shop.nl

Meer uit de Agenda Ermelo