Wijken in Ermelo

Ermelo

Ermelo

De gemeente Ermelo bestaat sinds 1972. Daarvoor vormde Ermelo samen met Nunspeet één gemeente. Naast het dorp Ermelo kent de gemeente de buurtschappen Horst, Telgt, Tonsel, Leuvenum, Staverden, Speuld, De Beek, Houtdorp en Drie.

Centrum Ermelo

Centrum Ermelo

Het centrum loopt van de Verbinding tot het NS Station en er is voor ieder wat wils! Als u door het centrum loopt, ziet u al snel een grote diversiteit aan winkels en speciaalzaken in Ermelo, waar u naar hartelust kunt gaan winkelen. 

Horst en Telgt

Horst en Telgt

De buurtschappen Horst en Telgt liggen zich in het buitengebied aan de westkant van  de gemeente Ermelo en de Veluwe in de Gelderse Vallei. Het bestaat uit landerijen met een historie van agrarische activiteiten en uit enkele kleine kernachtige concentraties van huizen, winkels en bedrijven.

Omgeving Speuld

Omgeving Speuld

Naast het dorp Ermelo kent de gemeente meerdere buurtschappen. Leuvenum, Staverden, Speuld, De Beek, Houtdorp en Drie vallen hier op de website onder de noemer: 'omgeving Speuld'. 

Harderwijk

Harderwijk

Op 11 juni 1231 verleende Graaf Otto van Gelre en Zutphen stads- en marktrechten aan 'Herderewich' het huidige Harderwijk.