Binnenkort voor controle of op bezoek naar het ziekenhuis? OV-ambassadeurs leggen graag uit hoe u kunt reizen!

De drukte op de weg en het vinden van een parkeerplaats maken het soms best lastig om met de auto naar het ziekenhuis te gaan. Het openbaar vervoer kan een mooie uitkomst bieden. Bussen stoppen voor de deur van het ziekenhuis. OV-ambassadeurs kunnen u hierover alle uitleg geven.

Ook wanneer u al even niet meer met het openbaar vervoer heeft gereisd of een ervaren reiziger bent, maar toch vragen heeft bent u van harte welkom op het inloopspreekuur. Ook is er gelegenheid om samen een OV-proefreis te maken.

OV-inloopspreekuur
Heeft u vragen over het reizen met trein, bus of buurtbus? Of over de OV-chipkaart, een kaartje kopen of OVpay (betalen met uw bankpas)?  Stel ze dan aan een OV-ambassadeur tijdens één van onze inloopspreekuren. OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers die het reizen met het openbaar vervoer gewend zijn. Zij helpen u graag het gemak van het openbaar vervoer ervaren. Tijdens de maandelijkse inloopspreekuren op locaties in Overijssel, Gelderland en Flevoland geven OV-ambassadeurs uitleg en helpen zij u op weg in het openbaar vervoer. U kunt gratis en vrijblijvend binnenlopen.

Wanneer:            woensdag 7 juni 2023                                                                                                            
Hoe laat:              09.30 – 11.00 uur
Waar:                   Station Ermelo in Vanneau Café, Dokter van Dalelaan 9, Ermelo

OV-proefreis
Veel uitleg op het station. Oefening baart kunst. In het vervolg kan ik het zelf.” Werner (70 jaar)
Tijdens de proefreis laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. Op de stations krijgt u duidelijk uitgelegd hoe u kunt in- en uitchecken met uw OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunt u oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting. Onderweg ervaart u hoe het is om te reizen met bus of trein.

Er wordt op eigen kosten gereisd. Neem daarom uw geldige OV-chipkaart mee, of koop tijdens de proefreis uw kaartje. Na aanmelding wordt u telefonisch geïnformeerd over het exacte tijdstip en opstapplaats vanuit uw eigen woonplaats.

Wanneer:  vrijdag 2 juni 2023
Waar:         vanuit Ermelo
 
Aanmelden kan via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs:
038 – 45 40 130.
 
De OV-ambassadeurs helpen u graag op weg!   
 
Voor meer informatie en alle activiteiten: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur   

Meer uit de Agenda Ermelo