De jaarlijkse Kinderboekenweek staat weer voor de deur, dit jaar met het thema Worden wat ik wil. Van 6 t/m 16 oktober organiseert de Bibliotheek Noordwest Veluwe tien dagen lang allerlei activiteiten.

Met een groot Leesfeest op 6 oktober als start, een VIP ontmoeting met twee bekende kinderboekenschrijvers en een Levende Bibliotheek als afsluiter

Het grote Leesfeest
Op woensdagmiddag 6 oktober viert de bieb een spetterende opening met het Kinderboekenleesfeest. Tijdens het feest kunnen kinderen meedoen aan allerlei spellen, zoals de boekenbingo en de speurtocht. Ook wordt er geknutseld, gekleurd en voorgelezen, en delen we heerlijke traktaties uit. Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen een gratis kaartje reserveren via de website. Trek je mooiste outfit aan en vier mee!
 
Vind de Gouden ticket
De hele maand september verstoppen we gouden tickets in de gereserveerde kinderboeken. Heb je een gouden ticket gevonden in je boek? Dan ben jij de gelukkige en kan je het ticket verzilveren voor een speciale ontmoeting met twee hele bekende schrijvers. Je kunt kiezen tussen Kinderboekenweekschrijfster Bette Westera of Gouden Griffel winnaar Gideon Samson.
 
Voorlezen en knutselen in de bieb
Alle kinderen van 4 tot 8 jaar kunnen komen knutselen en genieten van voorlezen op woensdagmiddag 13 oktober in alle vestigingen van de Bibliotheek. De middag staat in het teken van het Kinderboekenweekthema Worden wat je wil. Naast knutselen en voorlezen kunnen de kinderen ook meedoen aan een speurtocht in de bieb. Aanmelden voor deze middag kan via de website.
 
De Grote Wat Wil Je Worden Show
Op zaterdag 9 oktober van 18.30 tot 19.30 uur organiseert de bieb samen met kindertheater Brillekip een tè gek theaterspektakel voor iedereen tussen de 3 en 88 jaar. De Grote Wat Wil Je Worden Show gaat over Very Vink, die één grote hobby heeft: vogels spotten. Zijn moeder vindt dit maar niks en wil dat hij nu eindelijk eens aan het werk gaat!
 
Op www.bibliotheeknoordwestveluwe.nl/kinderboekenweek staat alle informatie en nog veel meer activiteiten, waaronder de Levende Bibliotheek.  
 

Meer uit de Agenda Ermelo