Schaapscheerdersfeest met livemuziek, wolplein- en kinderplein

Zaterdag 4 juni aanstaande kan het jaarlijkse schaapscheerdersfeest bij de schaapskooi van Ermelo eindelijk weer doorgang vinden, na drie jaar pauze! Op deze dag worden de laatste schapen geschoren of geknipt en het publiek kan daarbij van dichtbij toekijken.

Rond het scheren van de schapen is een mooi publieksprogramma samengesteld

Kinderen kunnen herdersstokken versieren, schaapjes knutselen en zich laten schminken. Er zijn kramen met wol- hobby- en schapenproducten en de technieken van het wol spinnen, kaarden, vilten en weven wordt getoond. Imkers van de bijenvereniging geven uitleg over de bijenvolken in de bijenstal. Ook zijn er oude ambachten te zien zoals manden vlechten. ’s Ochtends treedt het Elouza music op en 's middags het ensemble Vocal Miles. Er is allerlei lekkers te eten en te drinken, waaronder pannenkoeken van Molen de Koe en broodjes vers gerookte zalm en paling.
 
Scheren
Elk jaar moeten er ongeveer 250 schapen geschoren worden bij de kudde van Ermelo. Dat lukt natuurlijk niet op één dag. Daarom wordt er vanaf begin mei al begonnen met het scheren. Op het schaapscheerdersfeest worden de laatste schapen kaal gemaakt. De lammeren van dit jaar worden pas volgend jaar voor het eerst geschoren. Het scheren is voor de schapen spannend en ook een zware klus voor de scheerders. Sommigen hanteren de tondeuse, anderen zweren bij de ouderwetse knipschaar. Op 4 juni kan er gekeken worden hoe de schapen een voor een worden neergelegd en worden ontdaan van hun wintervacht. De wol is deze dag ook te koop voor € 7.50 per vacht. 
 
Welkom
Bezoekers zijn 4 juni welkom van 10.00-16.00 uur. De entree bedraagt € 2,00; vrienden van Stichting Schapedrift en kinderen tot 12 jaar gratis toegang. Let op: voor een aantal kinderactiviteiten zoals schminken en knutselen wordt een kleine toegang gevraagd aan de kinderen. Pinnen is ook mogelijk op het terrein.

Schaapskooi Ermelo is te vinden aan de Postweg 50 en alleen bereikbaar via de Drieërweg, tussen Ermelo en buurtschap Drie. We raden iedereen aan zoveel mogelijk met de fiets of openbaar vervoer te komen. Via verkeersregelaars zal het aanrijden en parkeren georganiseerd worden.
 
Kijk op www.schapedrift.nl voor meer informatie. Tickets kunnen ook vooraf via de website worden gekocht, om wachtrijen bij de ingang te vermijden!

Schapen scheren Schaapskooi Ermelo
(Foto Schaapskooi Ermelo)
 

Meer uit de Agenda Ermelo