De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op donderdag 26 mei  een vogelzangwandeling over landgoed Staverden.
’s Ochtends vroeg zijn er nog maar weinig mensen op landgoed Staverden. Dan is het bos voor de dieren.

Het afwisselende landschap met bos, akkers en water is ideaal voor veel vogels. Dit is de beste tijd om zangvogels te horen 

Tijdens een wandeling door het bos, langs de beek en over akkers kunt u de volgende soorten tegenkomen: zanglijster, bonte specht, zwartkop, tjiftjaf, roodborst, vink, winterkoning.

De wandeling is dit keer wat langer dan u gewend bent, We wandelen wat langer dan gebruikelijk. De Brasserie gaat pas om 11 uur open en dan is het gedaan met de rust. Vooraf online reserveren is noodzakelijk en kan via www.glk.nl/activiteiten
 
De start is om 08.00 uur vanaf de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden. Duur van de wandeling is ca. 2,5 uur.

Kosten voor deelname zijn € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs van Geldersch Landschap & Kasteelen zijn gratis op vertoon van een geldige donateurspas.
 
(Afbeelding Ton Rothengatter)
 
 

Meer uit de Agenda Harderwijk