13-jarige Alex Bos wint Kidschallenge

Vrijdagochtend 12 juni maakte het Nationaal Comité Veteranendag op Christelijk College Groevenbeek in Ermelo de winnaar bekend van de Kidschallenge.

Alex Bos (mr. Freedom) uit AH13 heeft gewonnen met zijn vlog over vrijheid en won daarmee een vlucht in een Dakota met zijn hele klas. Het Nationaal Comité vond zijn vlog met overgave en humor gemaakt.

Daarnaast is Alex uitgenodigd om in de Ridderzaal aanwezig te zijn tijdens Veteranendag op zaterdag 27 juni. Daar zijn maar een paar genodigden door de coronamaatregelen, waaronder Koning Willem Alexander.

Het Nationaal Comité Veteranendag organiseert elk jaar een wedstrijd voor kinderen. Met deze wedstrijd worden kinderen uitgedaagd om na te denken over thema’s als vrijheid, oorlog en vrede en het belang van waardering voor veteranen. De omstandigheden rondom het coronavirus laten des te meer zien hoe belangrijk vrijheid is in onze samenleving.

De opdracht van dit jaar was: Maak een vlog over vrijheid. De beste vlogger maakte kans op een vlucht met de hele klas in een Dakota vliegtuig. Het doel was om een grote compilatie te maken met wat vrijheid voor de kinderen van Nederland betekent.
Alex Bos wint Kidschallenge Ermelo