600 leerlingen op zoek naar vrijwilligerswerk

Afgelopen week heeft Groevenbeek een informatiemarkt georganiseerd voor de Maatschappelijke Stage. Alle leerlingen volgen in hun schooltijd een stage van 30 uren, waarbij ze buiten schooltijd vrijwilligerswerk doen bij bijvoorbeeld een instelling, organisatie of sportvereniging.

Er hadden zich 35 verschillende instanties aangemeld om op de informatiemarkt leerlingen te vertellen over de mogelijkheden voor het invullen van deze stage.

Zo waren er sportverenigingen, welzijnsorganisaties als Materra, Bartimeüs, ’s Heerenloo, Jong Putten, AZC Harderwijk, de Schapendrift en Heel Ermelo Beweegt.

Ruim 600 leerlingen maakten gebruik van deze kans om zich te oriënteren, een mooie match te maken en contactgegevens uit te wisselen. Volgend schooljaar gaan de leerlingen dan op pad om hun stage in te vullen. Een leerling die haar maatschappelijke stage had afgerond, merkte ooit op: “Voor dit vrijwilligerswerk word je niet betaald, maar je wordt er wel rijk van”. Een mooie verwoording van waar het bij de maatschappelijke stage van Groevenbeek om gaat.