Actie Tattooshops levert 5500 euro op voor 6-jarige Bart

Door Harry Schipper – Tattooshop Fifty Shades uit Harderwijk en Ivy’s Ink uit Ermelo hebben zaterdag een drukbezochte benefiet-actie gehouden, waarbij ze voor in totaal 5500 euro aan tatoeages hebben gezet.

De opbrengst is voor de Stichting BartOverwint, die vooral financiële steun biedt aan de zesjarige Bart van Loo uit Ermelo, die door een ernstige infectieziekte al diverse amputaties moest ondergaan

De tattooartiesten van beide tattooshops boden de mogelijkheid om voor maar een paar tientjes een prachtige flashtattoo te zetten. Vele tientallen klanten maakten daarvan gebruik, met dus een enorme opbrengst als resultaat. De ouders van Bart waren sprakeloos, toen ze na afloop van de actie het eindbedrag vernamen. “Echt bizar, dit totaalbedrag. Onvoorstelbaar dankbaar en sprakeloos zijn we er van”, liet Bart’s moeder weten.

BartOverwint
 
Het bedrag is enorm welkom, vooral omdat de zorgverzekeraar veel van Bart’s zorgkosten niet hoeft te vergoeden en dat daarom ook niet doet. Als gevolg daarvan draaien Bart’s ouders op. Gelukkig krijgen ze steun van Stichting BartOverwint, die zich inzet om alles wat nodig is om de noodzakelijke wensen bij en rondom het gezin van Bart van Loo zo goed mogelijk te vervullen.
 
En dat is vooral geld, zo laat bestuurslid Wietse Goedhart weten. “Geld voor medicatie en andere benodigdheden die niet worden vergoed, maar toch essentieel zijn en donders hard nodig”.
 
Bart was een gezonde peuter, die op driejarige leeftijd ernstig ziek werd door een bloedvergiftiging door een infectie van de meningokokken-bacterie. Die richtte grote schade aan in Bart zijn lijfje: Bart moest meerdere huidtransplantaties ondergaan en er staan hem nog meer te wachten. Ook waren er al diverse amputaties noodzakelijk: Bart zijn hele linkerhand is geamputeerd, evenals de bovenste kootjes van vier vingers van zijn rechterhand en enkele van zijn tenen. Recent kregen Bart en zijn ouders te horen dat Bart in de nabije toekomst waarschijnlijk ook zijn beide beentjes zal moeten missen, omdat ook daarin weefsel en botten zijn aangetast.
 
Bart heeft daarom veel hulp, medicijnen en hulpmiddelen nodig, die lang niet allemaal door zijn zorgverzekering worden vergoed, maar die wel essentieel zijn om de pijn enigszins draaglijk te houden.
 
Eigenaar Martijn Ubels van tattooshop Fifty Shades in de Harderwijkse Smeepoortstraat twijfelde daarom geen moment toen hij werd benaderd om een benefiet te organiseren voor Bart. “Dat doe ik graag voor hem. Ik vind zo’n lokaal doel ook veel fijner, omdat je dan goed weet waarvoor je het doet en er meer een band mee hebt. Ik heb Bart ondertussen leren kennen. Het is een heel leuk jongetje, dat nog heel veel ellende te wachten staat.” Ubels heeft in zijn achttienjarig bestaan als tattooartiest, waarvan bijna de helft vanuit zijn shop aan de Smeepoortstraat, al diverse keren een benefiet georganiseerd. “Ik hoop dat we voor Bart een wens van hem kunnen realiseren. Iets leuks dat ie graag wil doen.”
 
Ubels en ook zijn Ermelose collega van tattoostudio Ivy’s Ink aan de Kerklaan hebben daarom elk bijna twaalf uur achtereen tattoo’s gezet, meest flashtattoo’s voor een actieprijs vanaf 50 euro. De opbrengst is 5500 euro. Waarschijnlijk nog wel meer, want bij beide shops stonden ook nog collectebussen waarvan de (nog onbekende) opbrengst niet is meegeteld.
 
De Stichting BartOverwint blijft zich ondertussen inzetten voor Bart en zijn ouders. Wie ook steun wil bieden, of meer wil weten over Bart, kan terecht op de website BartOverwint.nl.

Bart Overwint