Apéro by Luigi’s nieuw en uniek in Harderwijk

Door Marco Jansen - Een kaart met mooie wijnen en whisky’s, distillaten en cocktails, aangevuld met ‘eetlust stillende hapjes op niveau’. Dat is het vernieuwende concept van Apéro by Luigi’s, de in oktober geopende bar op de Markt in Harderwijk. 

Een nieuwe zaak, gerund door de tweede generatie De Vries. Mart, zoon van Truida en Johan, is het gezicht van de zaak

Mart de Vries Apero Luigis

Restaurant Luigi’s heeft daarmee na 30 jaar een mooie aanvulling gekregen. De dagzaak van Johan en Truida is niet meer weg te denken op de Markt, met een boven- en benedenverdieping en een groot terras. Maar uitbreiding van deze horeca was op deze locatie onmogelijk. Toen het naastgelegen pand in de verhuur kwam omdat Holtman Mannenmode ophield te bestaan, grepen Johan en Truida de kans met beide handen aan. “Dit gebeurt once in a liftime.”

Zoon Mart heeft een horecaopleiding gevolgd aan de Hotelschool in Amersfoort en de European Bartender school in Berlijn. Hij deed ervaring op in Duitsland en op Bonaire en werkte in verschillende zaken in de regio. De ambitie om voor zichzelf te beginnen werd steeds groter. Mart gaf bij zijn ouders aan dat hij graag in hun bedrijf stapte, maar een eigen concept wilde neerzetten.

„Mijn passie zijn wijnen en distillaten. Dit concept implementeren bij Luigi’s was geen optie. Er is weliswaar uitloop naar diner en in het weekend is Luigi’s ook echt een restaurant, maar geen borrelzaak. We kunnen gasten nu letterlijk één deur verder sturen. Je loopt in en uit, maar blijft gast van Luigi’s. De rekening kunnen we zo overzetten.”

Apero by Luigis
 
Chique uitstraling
Nadat de retailvergunning was omgezet in horecabestemming heeft in de zomermaanden een ingrijpende verbouwing plaatsgevonden. Hierbij zijn de luchtinstallaties aangebracht volgen de laatste eisen, de wanden zijn glad gestuct en een grote wijnklimaatkast springt in het oog. De donkerblauwe velours banken, de bronzen bar, de gouden en zwarte accenten, de gietvloer en de zorgvuldig uitgekozen verlichting geven het geheel een luxe uitstraling. Apéro by Luigi’s heeft een lage bank en een hoge bank en 16 tafels, er is plaats voor circa 35 gasten. „De uitstraling is aangenaam chique, de sfeer is informeel en de entourage is warm’’, verzekert Mart. Johan en Truida zijn erg trots, zowel hun zijn zoon als op de zaak. „Mart heeft dezelfde passie als wij. Het is mooi dat de volgende generatie nu de kans krijgt om te groeien.”
 
Mart, zijn vriendin en een collega bartender vormen een gepassioneerd team. Ze hebben inmiddels de smaak te pakken. „Onze gasten zijn aangenaam verrast met de uitstraling van het interieur en een concept dat hier nog niet nog niet was. Je kunt hier voor het diner wat drinken - het aperitief - of na afloop - het digestief. We krijgen ook gasten doorverwezen van andere restaurants. We maken met veel zorg cocktails zoals het hoort - op een traditionele manier. Er staan zes cocktails op de kaart en een redelijk arsenaal dranken - whisky’s, grappa’s, speciaalbieren en mooie port. Ook kun je hier alcoholvrije drank krijgen.  Dit alles aangevuld met heerlijke vleeswaren en kazen, van lokale leveranciers.”

Apero by Luigis 

Apéro by Luigi’s is geopend op donderdag van 18.00-00.00 uur, op vrijdag en zaterdag van 16.00-0.00 uur en zondag van 14.00 tot een flexibele sluitingstijd.
 
Apéro by Luigi’s
Markt 2
3841 CE Harderwijk
0341-745572
www.aperoluigis.nl
[email protected]
Instagram & Facebook: Apero Luigis

Apero by Luigis