Astrid van Kok Experience: ‘Superblij dat alles bij ons weer mag!’

Door Harry Schipper – Er mag weer van alles. De Harderwijkse horeca verwelkomt elke bezoeker met een warm welkom. Maar ook de gasten zijn héél blij dat ze na de lange lockdown eindelijk weer terecht kunnen voor een hapje en een drankje.

Bij uitgaanscentrum Kok Experience aan de Hoofdweg in Harderwijk stond de familie Kok dinsdagavond bijkans op de stoelen te dansen van vreugde. “We zijn superblij dat alles weer mag!”, verwoordde Astrid Kok haar blijdschap

Astrid Kok en haar broers Henk en Chris en haar zus Judith, die samen met hun ouders Johan en Thea Kok het binnen- en buiten speelparadijs, het lasergaming, het VR-universum, het restaurant en natuurlijk de bioscoop runnen, zaten dinsdagavond toch nog in spanning, ondanks de al eerder uitgelekte versoepelingen.

Astrid: “Je weet het nooit zeker hè? Bij vorige persconferenties liep het voor ons al eens vaker niet goed af. Maar nu mogen we dus eindelijk weer open. We zijn echt heel, héél blij dat alles weer kan!”

Meteen de volgende ochtend om kwart voor zeven stond al een televisieploeg van het NOS-journaal bij Kok Experience binnen opnames te draaien van alle voorbereidingen om weer gasten te mogen ontvangen. Zoals het schoonmaken van de ballen van de ballenbak in het speelparadijs. “Dat hadden we natuurlijk al veel eerder gedaan en gebeurt in werkelijkheid met een speciale machine”, verklapt Astrid lachend.

“Alles hebben we in de afgelopen weken al serieus goed schoongemaakt, zodat we meteen als het weer zou mogen een frisse start kunnen maken”.

Terwijl de eerste gasten al naar binnenstromen, vertelt Astrid, die de marketing en HR van het familiebedrijf voor haar rekening neemt, dat het een moeilijke tijd was voor het uitgaanscentrum, waar bijna honderd medewerkers werken. “We hebben ze in ploegjes ingedeeld die zich bezighielden met onder andere afhalen en het bezorgen van borrelboxen. Maar een groot gedeelte van ons personeel zat thuis duimen te draaien. Nee, het was niet leuk. En nee, we hebben ook niemand ontslagen. Iedereen in het gezin Kok wil dat we een goed familiebedrijf zijn, dat goed voor zijn personeel zorgt”.

Helemaal zoals vanouds kan door het opgelegde sluitingstijdstip van tien uur nog niet alles. “Daardoor kan de late film, die meestal om half tien begint, voorlopig nog niet doorgaan”, legt Astrid uit. “Maar de eerste avondvoorstelling gelukkig wel. Op dit moment draaien Spiderman en de Nederlandse speelfilm Alles op tafel. Ons complete actuele filmaanbod staat elke week op Harderwijkse Zaken. Er valt bij ons nog genoeg te zien!”

Kok Harderwijk

Kok Experience

Adresgegevens

Hoofdweg 2
3842 GZ Harderwijk

Telefoon

T. 0341-230000

Meer info