Bestel uw Kelly Bronze kalkoen op tijd

De winter met haar feestdagen, hoe ingetogen ook, is in aantocht, het hardvuur brandt en we verwennen onszelf met een heerlijk stuk vlees. Stoofvlees uit onze Veluwse bossen, ’s werelds allerlekkerste Wagyu-rundvlees uit Japan en Kelly Bronze: het diervriendelijkst gefokte kalkoen uit Limburg. Slager Peter Schiffmacher biedt het ons dit jaar extra voordelig aan. Plus heerlijke Italiaanse wintertruffels.

Aanbiedingen geldig tot eind december 2020, maar op is wel echt op!

Kelly Bronze Kerstkalkoen per kilo nu € 19,65

Onze ambachtelijke slagerij levert Kelly Bronze kalkoenen: deze ultieme kerstkalkoenen komen oorspronkelijk uit Engeland maar worden ook in Duitsland en Nederland gefokt. Ze mogen hun hele leven vrij rondlopen in boomgaarden, bosjes en weilanden. Het voer is niet genetisch gemanipuleerd, er zijn geen kleur- geur- of smaakstoffen toegevoegd en ook geen groeibevorderaars. Het vlees heeft veel meer structuur dan gewoon kalkoenvlees en een onovertroffen smaak. We leveren ook een biologische Kelly Bronze-kalkoen; die heeft uitsluitend biologisch geteelde granen en (plantaardige) eiwitten te eten gekregen.
 
U kunt bij ons uw kalkoen in vrijwel elk gewicht tussen de drie en twaalf kilo bestellen, al lopen dit jaar de lichtgewichten dusdanig snel, dat sommige gewichten mogelijk vroegtijdig raken uitverkocht. Dus raad ik aan om eerder dan anders te bestellen! Kijk voor meer info en koop- en instructiefilmpjes op kellybronze.nl.

Kagoshima Wagyu Entrecôte of Rib Eye 100 gram nu € 16,50

Het summum voor de liefhebber is ongetwijfeld het vlees van het Wagyu-rund uit de stallen van het Japanse Kagoshima Wagyu. Geruchten gaan rond dat dit vlees haar zeldzame malsheid verkrijgt doordat de runderen worden gemasseerd, naar klassieke muziek luisteren en zelfs bier te drinken krijgen. Dat mag worden betwijfeld. Zeker is dat de dieren hun leven lang worden verwend. Dat is te zien aan de prachtige marmering, waarmee Kagoshima keer op keer de allerhoogste prijzen wint.
 
Voor de ware vleesgenieter: de prachtige Entrecôtes en Rib Eyes hebben de kwalificatie A5, en een BMS van 11/12; dat is de hoogste marmering die er bestaat! Slager Peter: “Het vlees is ongelooflijk mals. Mooi bruin dichtschroeien en daarna aan de zijkant van de BBQ of in een oven op 70 graden nog een dik kwartier laten nagaren in aluminiumfolie. Zoiets lekkers heeft u niet eerder geproefd!”

Vers (!) geoogste Zwarte Wintertruffels dagprijzen

Rechtstreeks uit Italiaanse bergstreken. De wintertruffel heeft een mooie diepe rijke smaak en een zoete (chocolade) aardse geur. Ze zijn vanaf nu héél tijdelijk verkrijgbaar en bovendien extra aantrekkelijk geprijsd. Wel even tevoren bestellen, dan krijgt u ze écht vers.

Veluws edelhertenstoofvlees 100 gram nu € 1,69
Vers stoofvlees van everzwijn 100 gram nu € 1,60

De herten en zwijnen komen uit onze eigen Veluwse bossen, dus biologischer kan het niet! Het beproefde recept van slager Peter: ‘Dit stoofvlees is zó geweldig lekker, dat er bijna geen kruiden bij hoeven: wrijf in met wat vers gemalen zwarte peper en zeezout, bak het kort bruin in verse olijf- of koolzaadolie, voeg op het laatst gesnipperde uien en rozemarijn toe, blus af met een mooi donker biertje, totdat het vlees bijna onder staat. Zet een vlamverdeler boven het laagste vuur en maak een boswandeling van anderhalf uur. Bij terugkomst is het vlees zó mals dat je het bijna kunt opzuigen…Heerlijk bij een stampotje of versgebakken brood.’

Slagerij Schiffmacher vind je in de Luttekepoortstraat 32, vlakbij de Houtwalgarage, waar altijd wel plek is. De eerste twee uur parkeer je er gratis.

Kelly Bronze Kalkoen

Kelly Bronze Kalkoen
(Foto's Kalkoen.nl)