Bosbad Putten viert jubileum met groots ‘zwemfeestje’

Bosbad Putten bestaat 70 jaar en viert dit jubileum in de week van 29 april tot en met 3 mei. Iedere dag zijn er onder de noemer ‘Grootste Zwemfeestje van Nederland’ activiteiten gericht op diverse doelgroepen. Eén van de hoogtepunten wordt de spelmiddag voor kinderen op woensdag 1 mei.

Maandag 29 april is om 10.00 uur de officiële opening van de feestweek en op deze dag gaat ook het buitenbad open. Deze dag krijgt iedere 70e bezoeker gratis entree.

Op dinsdag 30 april zijn de tieners aan de beurt. Om 13.00 uur start een spectaculaire Survival Mud Run voor 10 tot 14 jarigen. Het advies is om oude schoenen en een t-shirt mee te nemen. 

Woensdag 1 mei staat de bekende Spelmiddag voor kinderen op het programma.

Het bad ligt vol met opblaasbanen, op het veld staan stormbanen. Er is ook een tattooshop en een grabbelbak en natuurlijk zorgt Bosbad voor een traktatie. Overigens is er op deze dag in de ochtend koffie met wat lekkers voor de vaste bezoekers. Dit laatste, een aangekleed kopje koffie, is er ook op donderdag 2 mei, de ouderendag. Dan is er tevens een demonstratie nostalgische zwemslagen.

De feestweek wordt afgesloten op vrijdag 3 mei met een receptie van 17.00-19.00 uur. Iedereen kan zich daarvoor aanmelden bij de receptie of via [email protected]. Op deze dag is Bosbad Putten om 16.30 uur gesloten. 

Subtropisch

Bosbad Putten is een initiatief van een aannemer en een tegelzetter. De ondernemers G. Knoppert en A. de Bruin vonden inspiratie bij Boschbad Apeldoorn en wilden een dergelijke voorziening in Putten. Dat ging niet helemaal vanzelf, maar in juni 1948 begon de bouw van een buitenzwembad in de bossen buiten Putten. Knoppert tekende voor de naam: Bosbad Klein Zwitserland. Als snel vond een stoet zwemmers uit de regio en toeristen op de Veluwe de weg naar het bosbad. In de loop van 70 jaar is het bad uitgebreid tot een subtropisch zwem- en wellnesscomplex dat 250.000 bezoekers per jaar trekt. Voor de komende tijd staat de bouw van een spectaculaire wildwaterbaan op het programma.

Bosbad Putten