Braille en grootletter voor bezoekerscentrum Ermelosche Heide

De Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden (CBB) heeft informatiefolders en -mappen gemaakt in braille en in grootletter voor Bezoekerscentrum Ermelosche Heide. 

Het was een vurige wens van de Stichting Schapedrift om deze voorziening beschikbaar te hebben voor blinde en slechtziende gasten van het bezoekerscentrum bij de schaapskooi Ermelo.

Er zijn algemene folders in braille gemaakt om mee te geven en mappen in braille en groot lettertype om te gebruiken bij de rondgang door het bezoekerscentrum. Ook de nieuwe voelwand met verschillende woltechnieken is uitgelegd in braille en grootletter.

De CBB heeft het materiaal kosteloos gemaakt voor Schapedrift. In september 2017 hebben beide organisaties een match gemaakt tijdens de Beursvloer Ermelo. Er is gewacht met de uitwerking tot na de verbouwing en vernieuwing van het bezoekerscentrum. Als tegenprestatie heeft Stichting Schapedrift een artikel in het eigen tijdschrift geplaatst en folders verspreid voor de werving van nieuwe inlezers van boeken en tijdschriften voor de CBB in Ermelo.
 
Overhandiging
Op woensdag 11 september om 14.00 uur overhandigt Gerard Cornet, algemeen directeur van de CBB de informatie aan Ruud van Eijle, voorzitter van Stichting Schapedrift. De blinde Fabien van Kleef zal een stukje voorlezen uit de informatie in braille. De overhandiging vindt plaats in het bezoekerscentrum bij de schaapskooi Ermelo aan de Postweg 50, Ermelo.