Brede selectie Dindoa boekt overwinningen op Sparta (Zw) wedstrijdverslag

In het Sinterklaasweekend stond voor Dindoa de uitwedstrijd tegen Sparta (Zw) op het programma. Het was een belangrijke wedstrijd voor Dindoa, want bij winst kon men afstand nemen van de onderste regionen. 

Vorige week speelde Dindoa een degelijke wedstrijd en deed zij wat het moest doen: winnen van hekkensluiter ODIK/JansenvdGrift

Sparta (Zw) kende een iets betere seizoenstart dan Dindoa en had al vier punten op zak. Er werd nipt gewonnen van Ritola en laagvlieger KIOS. De Zwollenaren kwamen enkel tegen Heerenveen tekort. Al met al beloofde het een mooi affiche te worden in het Victorium, waar gelukkig weer kon worden gespeeld na de lekkage van vorige week.
 
De aanwezigen maakten zich op voor een mooie wedstrijd, maar de wedstrijdklok protesteerde. Gelukkig had men in Zwolle een oplossing achter de hand en met een klein kwartier vertraging floot het arbitrale duo in en ging de wedstrijd van start. Hugo van Woudenberg kon wederom nog niet beschikken over Marinda Vliek en ook Saskia Lieman was nog niet fit genoeg om te starten. Zij werden vervangen, eveneens als vorige week, door Femke ten Hove en Lianne Anholts. Ook Tom van den Berg stond andermaal in de basis en heeft sinds afgelopen week een plek bemachtigd in de hoofdmacht.
 
Het eerste verdedigingsvak van Dindoa bestond uit Alain ter Horst, Lars van der Velde, Lianne Anholts en Femke ten Hove. Zij mochten gelijk aan de bak, want Sparta (Zw) verzilverde direct de eerste poging. Aan de andere kant was het Bjarne Sinneker, spelend met Tom van den Berg, Aniek Odding en Nina de Romph, die ook zijn eerste schot binnenschoot. Het afrondingspercentage was hoog en de doelpunten vielen als rijpe appelen: na vier doelpogingen stond er een 2-2 tussenstand op het scorebord. Dindoa en Sparta (Zw) scoorden om en om en hielden elkaar goed in evenwicht. Bij een stand van 4-4 moest verzorger Jan Velgersdijk het veld betreden voor een blessurebehandeling. Lars van der Velde kwam ongelukkig in botsing en moest hierdoor binnen tien minuten het veld verlaten. Gerwin Bosch, die een sterk seizoen draait bij Dindoa 2, was zijn vervanger.
 
Dindoa liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en toonde veerkracht, aan de hand van Aniek Odding. Zij rondde twee vrije ballen keurig af en bracht Dindoa voor het eerst op een voorsprong: 4-6. Ook Alain ter Horst deed een duit in het zakje, schoot twee verre afstandsschoten raak en vergrootte de marge zelfs naar vier: 4-8! Ondertussen waren Nina de Romph en Lianne Anholts van vak gewisseld en wist Sparta (Zw) de korf ook weer te vinden. Dindoa bleef kalm en behield de voorsprong dankzij schoten van Bjarne Sinneker en Nina de Romph. Er waren even zorgen om Aniek Odding die op haar hoofd werd geraakt, maar gelukkig kon zij de wedstrijd hervatten. In de slotfase van de eerste helft zette Sparta (Zw) een tandje bij en verkleinde het gat: 9-11, tevens de ruststand in Zwolle.
 
In de tweede helft ging Sparta (Zw) voortvarend van start en scoorden zij direct de aansluitingstreffer. Het was Lianne Anholts met haar tweede doelpunt van de wedstrijd die Dindoa bij de les hield. Dit was het startsein voor Dindoa om de touwtjes weer in handen te nemen en zowel aanvallend als verdedigend een tandje bij te zetten. Hierbij is een vermelding voor Femke ten Hove op zijn plaats, want met name verdedigend legde zij haar tegenstander volledig aan banden. Ook Tom van den Berg was belangrijk met vele intercepties waardoor Sparta (Zw) het lastig had.
 
Dankzij doelpunten van verschillende spelers bouwden de Ermeloërs de voorsprong verder uit. Tom van den Berg scoorde een strafworp, Nina de Romph rondde een omdraaibal fraai af en Femke ten Hove scoorde in de laatste seconden van de schotklok een schot. Zo prijkte er een tussenstand van 14-18 op het scorebord. Sparta (Zw) probeerde middels een aantal wissels nog wat terug te doen en dat sorteerde enig effect. Daniël ten Broeke werd bij de tegenstander in de ploeg gebracht en dankzij zijn lengte kon er veel worden herhaald. Sparta (Zw) leek even terug te komen, het stond inmiddels 16-18, maar Hugo van Woudenberg had nog een troef in handen en bracht Joost van de Beek verdedigend voor Alain ter Horst. Dankzij sterk positioneel spel wist hij de verdedigende rebound te ontregelen en kwam er een einde aan het Zwolse verzet. Alain ter Horst sleepte de wedstrijd definitief binnen met zijn zevende doelpunt van de avond. Het slotakkoord was voor Tom van den Berg: met een afstandsschot zette hij een eindstand van 18-23 op het scorebord.
 
Dindoa 2 speelde tegen rodelantaarndrager Sparta (Zw) 2 en had het enkel in de eerste paar minuten lastig tegen de Zwollenaren. Er werd uiteindelijk terecht gewonnen met 16-23. Ook Dindoa A1 boekte een prima overwinning tegen MIA A1.
 
Volgende week speelt de selectie van Dindoa weer in eigen huis tegen de selectie van Heerenveen. Dindoa 2 start om 16.50 en zal er alles aan doen om koploper te blijven in de reserve overgangsklasse. Dindoa 1 speelt om 18.30 en het belooft een spannende wedstrijd te worden! Zowel Dindoa als Heerenveen staat momenteel op vier punten en bij winst behaalt men een stabiele positie in de middenmoot van de overgangsklasse. We hopen jullie allen weer te mogen verwelkomen!
 
Doelpunten: Alain ter Horst 7, Tom van den Berg 4, Bjarne Sinneker 3, Lianne Anholts 3, Aniek Odding 2, Nina de Romph 2, Gerwin Bosch 1, Femke ten Hove 1.

Sparta tegen Dindoa
Tekst Daniek van de Kamp - foto Rik van de Bos