Breien en haken in bezoekerscentrum bij Schaapskooi Ermelo

Al jaren wordt er elke veertien dagen door een groep dames ijverig gebreid en gehaakt op de zolderverdieping van het bezoekerscentrum bij schaapskooi Ermelo. 

Zeven jaar geleden kwam het idee van vrijwilliger Saskia Goedvree om een breigroep te starten.

Zij is zelf ervaren op dit creatieve vlak en wilde graag anderen helpen. Het is bovendien gezellig om samen te breien en te haken. Er worden patronen uitgewisseld en soms wordt er gezamenlijk iets gemaakt. Vanwege haar gezondheid heeft Saskia de coördinatie overdragen aan vrijwilliger Anneke Wullink.

Het initiatief is inmiddels uitgegroeid tot heus brei-atelier op de woensdag. De middag is met 15 deelnemers helemaal vol en is een hechte damesgroep geworden. Daarom is er vanaf dit jaar nu ook een start gemaakt met een ochtendgroep. Iedereen die belangstelling heeft, kan hier nog aansluiten van 10.00-12.00 uur.

Het laatste breiatelier van dit jaar is op woensdag 18 december. Er wordt dan gewerkt aan het breien of haken van kerstversiering, zoals een kerstklokje of engel. Maar je mag ook je eigen werk meenemen. Deelname kost € 2,00 per keer, exclusief koffie/thee. Aanmelden en informatie over de breigroep via Anneke Wullink, tel. 06-50436407 of per mail: [email protected]. Schaapskooi en bezoekerscentrum zijn te vinden aan de Postweg 50, Ermelo; aanrijden via de Drieërweg.