Buurtbus gaat weer rijden

Buurtbus hervat busdienst en zoekt vrijwilligers. De buurtbus heeft bijna een jaar niet gereden, maar vanaf maandag 8 maart 2021 worden de diensten hervat in Harderwijk en Ermelo.

De buurtbus rijdt van maandag tot en met vrijdag, één keer per uur, vanaf het NS-station via ziekenhuis St. Jansdal, het centrum, de Wittenhagen, Bouw en Infrapark en Sonnevanck naar Ermelo en terug

Nieuw is dat de bus door de Wittenhagen rijdt en daarmee een deel van de oude stadsdienst overneemt. Vanzelfsprekend gelden ook in de buurtbus de coronamaatregelen die voor het openbaar vervoer zijn genomen.

De buurtbusvereniging Harderwijk bestond in januari 2021 vijftien jaar.
Al 15 jaar lang hebben de chauffeurs, die als vrijwilliger/-ster de bus besturen meer dan 152.000 passagiers vervoerd. Helaas konden zij, door de coronamaatregelen, aan dit derde lustrum geen aandacht besteden. Binnenkort gaan enkele van hun chauffeurs ‘met pensioen’. Zij kunnen dus weer enkele vrijwilligers als buurtbuschauffeur plaatsen. Als vrijwillige chauffeur rijdt U, in opdracht van Keolis volgens vaste tijden van Harderwijk naar t’Weitje in Ermelo v.v.

Het gaat om het rijden van een dienst van 3 uur, eens per week of eens per veertien dagen. Aan u de keus. Bent u vrouw/man, gezond en in het bezit van rijbewijs B, neem dan contact op met onze vereniging. U kunt zich melden per mail: [email protected]. Wilt u liever bellen? Bel dan naar 06-40244491. Meer informatie over de vereniging vindt u op www.buurtbusharderwijk.nl