Christelijk College Groevenbeek: met een VR-bril in een tijdmachine stappen

Vandaag en morgen (11-12 mei) is er een bijzonder project op Christelijk College Groevenbeek. Erfgoed Gelderland ontwikkelt namelijk samen met 34 Gelderse erfgoedinstellingen (o.a. museum Het Pakhuis in Ermelo) een virtual reality game voor het project ‘Schatkamers van Gelderland’. 

Groevenbeek heeft aangeboden mee te helpen aan de ontwikkeling van dit geschiedenisproject

Het is nu zover gevorderd dat de game uitgetest kan worden. Met de uitkomsten van de test kan het project bijgesteld worden en dan gaat ‘Schatkamers van Gelderland’ een tour maken langs verschillende musea in Gelderland.
 
Op dinsdag 11 en woensdag 12 mei staat er in de school een proefopstelling van deze reality game waar leerlingen als testpersonen meewerken aan dit project. De proefopstelling is zo ingericht dat leerlingen in tweetallen eerst langs 2 of 3 testopstellingen van Museum Het Pakhuis lopen en daarna de VR-game spelen. De VR -game is een Virtual Reality-tijdmachine waarmee men terugreist in de tijd om naar verdwenen historische objecten te speuren. Na het volgen van de museumopdrachten en de VR-game vullen de deelnemers een  vragenlijst in.