Collectief Dindoa net niet opgewassen tegen SCO in sterke wedstrijd (wedstrijdverslag)

Er stond Dindoa 1 een zware wedstrijd te wachten. Dit had niet alleen te maken met een sterk SCO/European Aerosols, maar bovenal vanwege het overlijden van Henk ter Haar. Henk was voor velen onlosmakelijk verbonden met Dindoa en de selectie. Jarenlang was hij trouwe supporter, teambegeleider, razende reporter en reisde hij stad en land af voor zijn club.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Henk en speelde de selectie met rouwbanden

Dindoa startte na dit beladen moment aan de wedstrijd in een ietwat gewijzigde opstelling. Wouter van den Brom, sinds dit jaar overgekomen van Sparta Nijkerk, had voor het eerst een basisplaats in Dindoa 1. Hij werd in de aanval gecompleteerd door Daphne van den Berg, Karianne van der Velde en Bjarne Sinneker. Het eerste schot kwam uit handen van Daphne van den Berg en dit was direct een doelpunt. SCO was hiervan niet onder de indruk en bracht de stand gelijk op 1-2.

Dindoa begon sterk aan de wedstrijd en wist over meerdere schijven te scoren. De Ermelose ploeg toonde veerkracht en eenheid in zowel aanvallend als verdedigend opzicht. Roy van Boven trok de stand gelijk en twee doelpunten van Daphne van den Berg zetten een 4-2 op het scorebord. Aniek Odding toonde ondertussen haar verdedigende kwaliteiten en blokte haar tegenstander. SCO scoorde mee, maar Dindoa wist de voorsprong van twee te behouden door doelpunten van Saskia Lieman, Wouter van den Brom en Bjarne Sinneker. Vervolgens waren het Lars van der Velde en Aniek Odding die de korf wisten te vinden en hiermee kwam het gat op vier: 12-8. Dit spelbeeld veranderde niet tot kort voor rust, toen er een stand van 14-11 op het scorebord prijkte. SCO zette echter nog even aan en binnen luttele minuten werd de stand gelijkgetrokken met een dubieuze buzzer beater: 14-14.

Het eerste doelpunt na de rust kwam uit handen van SCO, maar Dindoa wist de flow van de ploeg uit Oldeholtpade te doorbreken. Dankzij doelpunten van Daphne van den Berg, Roy van Boven en Lars van der Velde werd er weer een voorsprong gepakt: 17-15. Het stuivertje wisselen kon beginnen en beide ploegen wisten om en om de korf te vinden. Hugo van Woudenberg bracht Jonathan van der Beek voor meer kracht in de korfzone. Ook Hillebrand Diever, coach van SCO, deed een tactische wissel: twee dames werden van vak gewisseld. Zodoende werd er meer aanvallende kracht naast Marloes Frieswijk gebracht, die zeer goed van het scoren werd gehouden door een collectief verdedigend Dindoa. De tactische zet sorteerde direct effect, want Kim van Dalen, nu spelend naast Frieswijk, wist direct de 18-19 te scoren. SCO begon meer en meer de overhand te nemen en benutte meer kansen. Dindoa was niet meer bij machte om bij te blijven en moest in de laatste tien minuten haar meerdere erkennen in SCO. Daphne van den Berg en Saskia Lieman deden nog een duit in het zakje, maar SCO was in de eindfase sterker dan Dindoa. Het arbitrale duo floot uiteindelijk af bij een stand van 21-24.

Al met al een zeer sterke wedstrijd van Dindoa waarin minimaal een punt wellicht verdiend was geweest. De Ermelose ploeg heeft laten zien zich te kunnen meten met de favorieten in de poule. Dindoa 2 was niet opgewassen tegen SCO 2 en verloor met 12-17.

Volgende week zal Dindoa 2 aantreden tegen DVO/Accountor 3. Dindoa 1 speelt om 19:30 tegen SKF 1. Er werd op het veld ook al tegen de ploeg uit Veenendaal gespeeld en deze wedstrijd ging in de slotminuten verloren. Dindoa zal er dus op gebrand zijn om de punten mee naar Ermelo te nemen.

Doelpunten: Lars van der Velde 5, Daphne van den Berg 5, Saskia Lieman 4, Roy van Boven 2, Bjarne Sinneker 2, Wouter van den Brom 1, Aniek Odding 1, Karianne van der Velde 1.