De Hypotheker Ermelo: vergroot je kansen op de krappe woningmarkt

Een huis kopen op de huidige huizenmarkt kan een flinke uitdaging zijn. Gelukkig is er vaak meer mogelijk dan je denkt.  De Hypotheker geeft je vijf tips om je kansen op de woningmarkt te vergroten.

1. Begin op tijd met de voorbereiding

Helaas is er tegenwoordig vaak geen tijd om een paar nachtjes te slapen over de beslissing om op een huis te bieden. Vaak moet je snel een keuze maken om kans te maken op de woning. Het is daarom belangrijk dat je goed voorbereid bent. Zorg ervoor dat je vóórdat je een huis gaat bezichtigen al weet hoeveel je maximaal kunt lenen en hoeveel je maximaal wilt uitgeven aan het huis. Dan kun je vervolgens snel schakelen bij het plaatsen van een bod.

Wist je dat De Hypotheker het Hypotheker certificaat aanbiedt? Hierop staat jouw maximale hypotheek aangegeven. Met dit certificaat kun je aantonen aan de verkopende partij dat je je goed hebt voorbereid op de mogelijkheden tot het verkrijgen van een hypotheek. 

2. Verbreed je horizon

Het is misschien een inkopper, maar kijk verder dan je neus lang is. Buiten de grote steden betaal je vaak een stuk minder per vierkante meter. Of ga eens kijken in gemeentes die je minder goed kent. Wie weet word je nog verrast door het aanbod!

3. Prioriteer je woonwensen

Een woning vinden die aan ál je wensen voldoet, is vaak niet realistisch. Zet daarom op een rijtje welke wensen voor jou het meest belangrijk zijn en waar je niet aan wilt tornen. Bedenk ook dat een woning aan te passen is, maar een locatie bijvoorbeeld niet. Een keuken of badkamer die niet naar wens is kun je op den duur verbouwen, maar een drukke weg zal blijven bestaan. Bepaal hierin wat voor jou belangrijk is en pas hier je zoekcriteria op aan.

4. Schakel een aankoopmakelaar in

Het inschakelen van een aankoopmakelaar kost geld, maar kan je kansen op de woningmarkt flink verhogen. De makelaar is een expert op het gebied van woningen aankopen in jouw regio. Omdat de makelaar niet emotioneel betrokken is bij de woning, kan hij of zij een objectieve mening geven en je adviseren over de hoogte van het bod dat je wilt doen. Onderhandelen is een dagelijkse bezigheid van de makelaar, en hij of zij is daar waarschijnlijk behendiger in dan jij als 'leek'.

5. Veel bezichtigen

Oefening baart kunst! Ga veel woningen bezichtigen: je leert hierdoor steeds beter waar je op moet letten en welke dingen jij belangrijk vindt in de zoektocht naar je droomhuis. Dit vraagt een tijdsinvestering, maar levert je ook veel op. Het is immers niet zomaar iets dat je gaat kopen, maar misschien wel de grootste aankoop in je leven.

Wat zijn jouw kansen op de woningmarkt? Dat hangt helemaal af van jouw persoonlijke situatie en inkomen. We nemen de opties graag met je door in een vrijblijvend gesprek. Dat kan via telefoon, bij ons op kantoor (volgens alle Corona richtlijnen) of via beeldbellen. Je bent van harte welkom!
 
Meer weten? Of een afspraak maken? Klik op een van de buttons hieronder.

Vestiging Harderwijk
Vestiging Dronten
Vestiging Zeewolde

De Hypotheker Ermelo

Adresgegevens

Stationsstraat 123
3851 ND Ermelo

Telefoon

T. 0341-422724

Openingstijden

Ma 9.00 - 21.00 uur
Di 9.00 - 21.00 uur
Wo 9.00 - 21.00 uur
Do 9.00 - 21.00 uur
Vr 9.00 - 17.30 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info