De kanovijver in Ermelo zoekt vrijwilligers

De Kanovijver in Ermelo zoekt (jonge) vrijwilligers om open te kunnen.

IJsclub de Kanovijver is al 87 jaar een begrip in Ermelo en wordt met mooi weer door talloze jonge gezinnen gevonden.

Een grote vijver met kinderzwembad en ruim opgezette speelweide, met onder andere 4 grote trampolines, schommel, klimrekken, spannende draaiwip, klimtoren, kabelbaan, tennistafel, touwschommel, etc. Een erkend speelpark dat gerund wordt door vrijwilligers, garantie voor urenlang speelplezier. Ligt er ijs, dan kan er geschaatst worden op de vijver.

De vereniging draait uitsluitend op vrijwilligers, maar daar dreigt een probleem bij te ontstaan. Het aantal vrijwilligers vergrijst en neemt al jaren af. Nu 90% van de vrijwilligers in de risicogroep zit én er vanwege de coronamaatregelen meer vrijwilligers per middag nodig zijn, is het nog niet zeker dat de Kanovijver deze zomer kan openen.De vereniging is in juli en augustus op zoek naar (jonge) vrijwilligers die de ervaren vrijwilligers kunnen ondersteunen bij het beheren van de kassa, de kanoverhuur, toezicht op het terrein en 2x per middag de toiletten schoonmaken. Eén middag in de twee weken kan al voldoende zijn.

En je krijgt er veel voor terug, weet een ervaren vrijwilliger… “” Vorig jaar werd het team al verjongt, met jonge moeder Lilian Visser. “Ik help om de week op vrijdagmiddag. En terwijl ik bij de kassa zit, speelt m’n dochter (9) in de speeltuin. Ze ziet er echt naar uit dat de Kanovijver weer open gaat.” Los van de werkzaamheden is het genieten van mooi weer, leuke gesprekken en blije gezinnen.

Ondanks de strenge maatregelen vanwege corona verwacht Ron IJdo van het bestuur ook dit jaar weer alleen blije gezichten. “We hebben een degelijk plan gemaakt om iedereen veilig te laten recreëren. Maar dan moeten er wel vrijwilligers bijkomen, anders moet de Kanovijver dit jaar voor het eerst in z’n geschiedenis misschien dicht blijven.”

Vanaf 1 juli 2020 willen we proberen om weer open te gaan om te beginnen op de woensdag en vrijdagmiddag. We zijn bezig om alles aan te passen zodat onze vrijwilligers en onze gasten veilig kunnen vertoeven bij de Kanovijver. We hebben hiervoor 4 vrijwilligers per middag nodig. Dus meld je aan en laat de kinderen van Ermelo niet voor het hek staan.

[email protected] of meld je aan als we open zijn

Bellen kan ook 0341-55160

De kano vijver Ermelo