De Wolf centraal bij NMP Ermelo

In De Witte Heide aan de Kerklaan 5a (zij-ingang), de thuisbasis van de Stichting Natuur- en MilieuPlatform (NMP) Ermelo zijn regelmatig themabijeenkomsten op de laatste zaterdag van de maand van 10.00 uur tot 12.00 uur. 

Op zaterdag 23 februari 2019 staat de Wolf centraal. Om 10.30 uur zal Gert Schuurman een presentatie verzorgen.

Steeds meer nieuwsberichten melden de aanwezigheid van de wolf in Nederland. Sinds januari 2019 is de wolf officieel een van nature gevestigd dier in Nederland geworden. Opvallend is dat er in de media veel voor of tegen de wolf bericht wordt, maar relatief weinig over de wolf zelf. Toch is er relatief weinig bekend over de wolf.

We belichten onder meer de leefwijze, de habitat, de samenstelling en de grootte van een wolvenfamilie (roedel), toppredator in de voedselketen, de onderlinge communicatie. De 12 provincies hebben 24 januari 2019 een wolvenplan vastgesteld waarin uitgewerkt is hoe zij om zullen gaan met zwervende en territoriale wolven in Nederland. Kan een ieder zich daarin vinden? 
 
U kunt, onder het genot van een kopje koffie of thee, met vragen en/of opmerkingen op het gebied van natuur en milieu bij ons terecht in De Witte Heide. Ook zijn de NMP boekuitgaven en ansichtkaarten verkrijgbaar.

De toegang is vrij. Meer informatie www.nmpermelo.nl