DEMO-stratiedag van Ermelose middenstanders en horecabazen ‘leuk en veilig verlopen’

Door Harry Schipper – De zaterdag gehouden DEMO-stratiedag, waarbij middenstanders en horecabazen in Ermelo hun zaken overdag openden voor het publiek, is succesvol verlopen.

Met de DEMO-stratiedag, die ook in veel andere plaatsen in Nederland werd gehouden, wilden de Ermelose ondernemers laten zien dat hun zaken ook best veilig en verantwoord open kunnen zijn

“Het was een leuke dag, waarop veel publiek is afgekomen. Het was er gezellig druk”, blikt de Ermelose VVV-vestigingsmanager Ronnie Regeling namens de Stichting Centrummanagement Ermelo terug. Regeling vertelt dat het idee ervoor ontstond daags voordat het kabinet versoepelingen aankondigde voor onder andere de winkeliers. “Van de versoepelingen was al iets uitgelekt. De winkels mochten weer open. Een aantal eigenaren was bij elkaar gekomen om te bespreken wat we nog meer zouden kunnen doen. De horeca wilde met de opening van hun zaken laten zien dat ook dát best veilig kan.”

Zaken als Het Postkantoor, brasserie De Volksmond en De Hazenburg zetten dan ook, net als de meeste winkels in Ermelo, hun deuren wagenwijd open. Tot vreugde van veel dorpsgenoten, die na het laten zien van een geldige QR-code en met mondkapjes op, lekker binnen gingen zitten om een drankje te pakken. Ook de winkels, die nu met restricties op het aantal klanten dat binnen mag zijn weer gewoon open mogen, werden druk bezocht. “Een aantal winkeliers werkten met het ‘shop light’-systeem: een soort stoplicht bij de entree die laat zien of je naar binnen mag, of even moet wachten omdat binnen het maximale aantal klanten is bereikt”, legt Regeling uit. “Mensen bleken best bereid om dan even te wachten totdat het licht weer op groen ging. Sommigen vonden het zelfs wel grappig”.

Niet alle horecazaken in Ermelo openden zaterdag hun deuren. De VVV-man heeft daarvoor wel een verklaring. “Niet iedereen had voorraad genoeg om weer open te kunnen. En er waren ook nogal wat horeca-eigenaren nog op vakantie”.

Het publiek reageerde zaterdag ‘over het algemeen positief’ op de opening van de winkels en horecazaken. Op de vraag of er een vervolg komt op de DEMO-stratiedag, antwoordt Regeling: “Voorlopig houden we het hierbij. We wilden er alleen het signaal mee afgeven dat het best veilig en verantwoord kan. We wachten nu verder de landelijke regels af”.
 
Centrum Ermelo winkelstraat

VVV Ermelo

Adresgegevens

Stationsstraat 20
3851 NH Ermelo

Telefoon

T. 0341 552 200

Openingstijden

Ma 09.30 - 17.00 uur
Di 09.30 - 17.00 uur
Wo 09.30 - 17.00 uur
Do 09.30 - 17.00 uur
Vr 09.30 - 17.00 uur
Za 09.30 - 17.00 uur
Zo Gesloten
Meer info