Dindoa 1 komt halve wedstrijd mee tegen sterker KVS (wedstrijdverslag)

In een zonovergoten Scheveningen trad de hoofdmacht van Dindoa aan tegen titelfavoriet KVS 1. Dindoa 2 verloor eerder op de middag van het sterke Dalto 5 (19-13). Aan Dindoa de zware taak om KVS het vuur aan de schenen te leggen

Een halfjaar geleden ging dat heel aardig. Toen kwam KVS pas in de slotfase langszij en werd er met 16-18 verloren. Ook in deze wedstrijd werd het geen walk-over

Dindoa trad aan in een geheel andere formatie. Jonathan van der Beek speelt de laatste wedstrijden zoals bekend in het tweede en Bjarne Sinneker was afwezig. Hun plaatsen werden opgevuld door Wouter van den Brom en een basisdebutant: Boaz Poppe, overgekomen vanuit de A1, mocht aan de bak. Coach Hugo van Woudenberg had de opstelling als gevolg van deze wijzigingen ook aangepast. In de eerste aanval begonnen Karianne van der Velde, Daphne van Boven – Van den Berg, Boaz Poppe en Roy van Boven. In de verdediging startten Aniek Odding, Saskia Lieman, Wouter van den Brom en Lars van der Velde.

De verwachtingen waren aan de Ermelose zijde niet hooggespannen. De ploeg leverde door het ontbreken van Van der Beek en Sinneker veel reboundkracht in en dat terwijl de mannen van KVS toch al veel groter zijn. In de openingsfase kon KVS het reboundoverwicht echter allesbehalve omzetten in een voorsprong. Dindoa nam in de eerste aanval brutaal de leiding dankzij een knappe goal van Karianne van der Velde. KVS klampte aan, maar kon toch niet voorkomen dat Dindoa op voorsprong bleef komen. Halverwege de eerste helft begonnen de coaches aan beide zijden dan ook aan tactische wisselingen. De boomlange Jarmo Jongman werd naar het vak van Roy van Boven gehaald om rebounds te stelen. Ook bij Dindoa werd gewisseld: Lars van der Velde werd teruggebracht naast zijn vaste vakmaat Van Boven en Poppe verhuisde naar het andere vak, naast Van den Brom.

KVS was zoals verwacht fysiek veel sterker en maakte daar ook gebruik van, maar gedurende de hele eerste helft hield Dindoa knap stand. De uitploeg kwam op een 5-8 voorsprong, maar moest uiteindelijk toch een kleine comeback van de gastheren en -dames toestaan. De kleedkamers werden opgezocht bij een 8-9 voorsprong voor de bezoekers.

In de kleedkamer werd al aangevoeld dat KVS zeker nog gas bij zou gaan geven. Het devies was dan ook om daarop berekend te zijn en niet mee te gaan in de snelheid van het spel. Aanvallend de juiste kansen blijven nemen en verdedigend alleen schoten buiten de korfzone toestaan.

In de tweede helft kwam KVS al snel langszij. De ploeg kwam via 9-9 op hun eerste voorsprong (10-9), die snel werd gepareerd door Saskia Lieman: 10-10. Op dat moment brak een lange doelpuntloze periode aan. Het vak Lars en Karianne van der Velde en Daphne en Roy van Boven kwam niet tot scoren en ondanks goed verdedigend werk werd het uiteindelijk toch 12-10. KVS drukte door en sloeg snel een gat van 4, dat voor Dindoa onoverbrugbaar werd. Joost Jansen werd nog binnen de lijnen gebracht voor Van Boven en hij gaf zijn verdienstelijke invalbeurt kleur met een treffer. Ook Marinda Vliek kwam voor Daphne van Boven – van den Berg en liet andermaal zien over de nodige reboundpower te beschikken.

Uiteindelijk liep KVS uit naar een eindstand van 19-13. Een uitslag die misschien wat geflatteerd was gezien de eerste drie kwarten van de wedstrijd, maar zeker niet onverdiend. KVS was de betere ploeg en hield het hoofd koel, daar waar Dindoa zich liet opfokken door de haperende aanval in de tweede helft. Het gevoel dat de Ermeloërs overhielden aan de wedstrijd was toch grotendeels positief, want ook met een gewijzigde opstelling bleek men prima in staat om de koploper partij te bieden.

Volgende week een mooi programma op De Zanderij! Allereerst speelt Dindoa 3 om 12:30u een belangrijke pot tegen concurrent DOS Kampen 2 voor handhaving in de eerste klasse. Lijfsbehoud zou voor het derde een enorme stunt zijn en zij kunnen dan ook alle support goed gebruiken. Direct daarna (14:00u) speelt Dindoa 2 ook een enorm beladen wedstrijd tegen mede-middenmoter Wageningen 4. De winnaar van deze confrontatie doet goede zaken in de strijd om promotie naar de Reserve Overgangsklasse volgende seizoen. Het programma wordt afgesloten met een wedstrijd van het eerste die op papier eigenlijk nergens meer om gaat, maar daarom niet minder leuk zal zijn om te zien. Het vlaggenschip speelt namelijk om 15:30u tegen SKF 1. Van deze ploeg werd in de heenwedstrijd verloren, maar in de zaal zegevierden de Ermeloërs tweemaal. Een spannend affiche dus.

En of dat nog niet mooi genoeg is… Sportcomplex De Zanderij zal volgende week in het thema staan van palmbomen, bloemetjeskettingen en strandvibes, want het is Tropical Party in Ermelo! De weersvoorspellingen zijn fantastisch voor een tropisch feestje, dus kom gezellig zomers gekleed kijken naar al die prachtige wedstrijden en geniet van verfrissende cocktails, mocktails en al het andere moois wat tropische vibes te bieden hebben!

Tot dan!

Doelpunten: Karianne van der Velde 3, Saskia Lieman 3, Wouter van den Brom 2, Roy van Boven 2, Daphne van Boven – Van den Berg 1, Boaz Poppe 1, Joost van de Beek a.k.a. Joost Jansen 1

KVS tegen Dindoa Ermelo
Tekst Roy van Boven