Dindoa 1 stelt teleur in Wolvega (wedstrijdverslag)

Het had een mooie zaterdag kunnen worden in Wolvega. Dindoa 2 kon punten behalen in de strijd tegen degradatie tegen SCO 2 en daarna kon het eerste aan de bak tegen titelfavoriet SCO 1. Winst was nodig om in de race te blijven om het kampioenschap.

Het tweede sleepte met een gehavende ploeg knap een punt uit het vuur (22-22), maar voor Dindoa 1 liep de avond uit op een deceptie

De wedstrijd begon goed, met een snelle openingstreffer van Saskia Lieman in de eerste aanval van de Ermeloërs. Om de Friese speerpunten tactisch aan te pakken had Dindoa haar opstelling aangepast. Lieman speelde in een vak met Daphne van den Berg, Jonathan van der Beek en Roy van Boven. Het andere vak bestond uit Bjarne Sinneker, Lars van der Velde, Aniek Odding en Karianne van der Velde. SCO had echter ook voorbereidingen getroffen en stelde zich voor het eerst dit seizoen ook wat anders op, waardoor de tactische plannen van Dindoa gelijk de prullenbak in konden.

De openingsfase ging gelijkop. SCO speelde langere aanvallen, maar kon dat verschil nog niet omzetten in doelpunten. Het eerste gaatje werd na een relatief doelpuntarme openingsfase uiteindelijk toch geslagen door de thuisploeg: 4-2. Vanaf dat moment bleef Dindoa wat achter de feiten aanlopen. De ploeg scoorde veel moeizamer dan anders en dat kwam met name door het enorme reboundoverwicht en de hoge verdedigende druk van de Friezen. De ruststand was 7-11 en het feit dat Dindoa er nog aan hing was eigenlijk vooral te danken aan het feit dat SCO verzuimde om opgelegde kansen als vrije ballen en strafworpen te verzilveren.

In de rust werd uitgesproken dat het vooral ontbrak aan de wil om te winnen. De ploeg van Hugo van Woudenberg oogde mat en kon geen vuist maken tegen de fysiekere tegenstander. In de tweede helft was het zaak om dat tij te keren en de tanden te laten zien.

Dat lukte allerminst. In het begin van de tweede helft bleef het gat nog beperkt, maar na een paar minuten liep de doorgaans prima functionerende aanvalsproductie helemaal spaak. Er werd druk gewisseld, maar zonder resultaat. Opgelegde kansen misten totaal het doel en SCO buitte het reboundoverwicht nu wel uit. Halverwege de tweede helft stond het 16-8 en was het geloof er bij Dindoa helemaal uit. Complimenten naar de thuisploeg, die de bezoekers op een schrikbarend laag aantal doelpunten hielden. Eindstand: 25-11.

De doelstelling voor dit seizoen was nooit om kampioen te worden, maar het was natuurlijk mooi om lang in die race mee te doen. Nu dat sprookje ten einde lijkt gekomen kan Dindoa wel vrijuit het restant van de competitie gaan spelen. Aanstaande zaterdag wacht meteen al een spraakmakend affiche tegen SKF. De Veenendaalse ploeg wilde aanvankelijk juist wel bovenin meedraaien, maar bungelt jammerlijk onderaan. Om degradatie te voorkomen zullen zij dus tot op het bot gemotiveerd naar Ermelo afreizen op 11 februari. Zaak voor Dindoa om – net als in de uitwedstrijd – het hoofd erbij te houden en het thuispubliek te trakteren op een

Doelpunten: Saskia Lieman 4, Daphne van den Berg 2, Karianne van der Velde 2, Aniek Odding 1, Roy van Boven 1, Bjarne Sinneker 1.