Dindoa 1 tegen Sparta Nijkerk 1 (wedstrijdverslag)

Na een onderbreking van 2 maanden was zaterdag de herstart van de competitie. Een andere opzet waardoor er gespeeld wordt in een poule van 4 teams. Eindigen bij de 1e 2 is noodzakelijk om uitzicht te houden op promotie naar de Overgangsklasse.

Het team had afgelopen week een 2-tal goede oefenwedstrijden gespeeld, met name tegen buur De Meeuwen was het een spannende strijd die uiteindelijk in een gelijkspel eindigde. Vertrouwen dus om de competitie te starten.

Door een aantal afmeldingen kwam Dindoa met een enigszins gewijzigd team uit de startblokken waar een basisplaats was voor Nannet van Staveren.

Na het 1e fluitsignaal ging Dindoa goed uit de startblokken. Het team werd luid aangemoedigd door de aanwezig Blue Sharks. Na 10 minuten was het eerste gaatje geslagen en stond Dindoa met 6-3 voor. Na een kleine adempauze waarbij beide ploegen nauwelijks tot scoren kwam ging Dindoa de laatste 7 minuten los, in deze korte periode werd de voorsprong vergroot van 5 naar 9 doelpunten. De ruststand van 16-7 gaf een goede afspiegeling van de verhoudingen in het veld.

Na 2 minuten in de 2e helft scoorde Tom van den Berg de 17-7, dit was gelijk het signaal voor een wissel. De niet geheel fitte Tom werd gewisseld voor Gerwin Bosch, hij had een uitstekende wedstrijd achter de rug bij het 2e en werd daarvoor door coach Hugo van Woudenberg beloond met deze invalbeurt.

Na 10 minuten in de 2e helft was de voorsprong opgelopen tot 24-9. Daarna brak een periode aan dat beide ploegen doelpuntloos bleven. De scherpte was enigszins weg.

De coach paste de laatste 10 minuten nog 2 wissels toe, A-junior Victoria Vrancken en good old Roel v.d. Weiden maakten hun opwachting.
Ondanks dat de 30 doelpunten binnen handbereik waren lukte dit de laatste minuten net niet. De wedstrijd eindigde in een duidelijke uitslag 29-15.

De eerste overwinning is hiermee binnen. Volgende week wacht de volgende uitdaging tegen Velocitas uit Leiderdorp dat ook de 1e wedstrijd in winst wist om te zetten.

Het 2e speelde een spannende wedstrijd tegen DOS’46 3 uit Nijeveen. Met een aantal invallers werd gestreden voor een overwinning. Tot het einde bleef het spannend en was er, ook bij het publiek, geloof in een stunt maar uiteindelijk werd de eindstand 22-24.