Dindoa boekt monsterzege op Heerenveen (wedstrijdverslag)

Na de vorige week zwaar bevochten overwinning op Sparta Zwolle moest de selectie dit weekend aantreden tegen het in punten gelijkstaande Heerenveen. De vorige week met een blessure uitgevallen Lars van der Velde, die nog enige weken uitgeschakeld lijkt te zijn, werd vervangen door de vorige week uitstekend ingevallen Gerwin Bosch. Hij startte hiermee voor het eerst in de basis bij Dindoa.

Na enige weken afwezigheid was Saskia Lieman weer terug in de basis

Het eerste aanvalsvak bestond zodoende uit Alain ter Horst, Gerwin Bosch, Femke ten Hove en Saskia Lieman. Alain ter Horst wist de korf in de eerste aanval direct te vinden en scoorde de 1-0. De daaropvolgende aanval werd de voorsprong direct gelijk getrokken door Heerenveen. Bjarne Sinneker maakte daarop al snel de 2-1 in zijn vak bijgestaan door Tom van den Berg, Aniek Odding en Nina de Romph.

De eerste tien minuten ging de strijd gelijk op. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en wisten de korf te vinden. Met een stand van 4-4 op het bord leek het een spannende avond te worden. Dindoa was dit echter niet van plan en schroefde de druk in de verdediging nog verder op. Dit resulteerde er regelmatig in dat de Heerenveense aanval door de schotklok heen ging. Ook werden er meer pass fouten gemaakt, gecombineerd met prachtige onderscheppingen van de Dindoa verdediging, onder andere door Tom van den Berg. Aanvallend wist Heerenveen zich geen raad met de toegenomen druk door Dindoa.

Dindoa bleef aanvallend onverstoord verder gaan met prachtige acties leidend tot mooie doelpunten van onder andere Gerwin Bosch en Aniek Odding. Bij een stand van 9-4 en met nog 10 minuten op de klok van de eerste helft was het tijd voor de eerste time-out door Heerenveen. De time-out had echter niet het gewenste effect voor onze bezoekers, want Dindoa ging door met scoren en hield de verdediging pot dicht. Dat Dindoa niet afhankelijk is van een enkele speler om te scoren bleek in de  laatste 10 minuten van de eerste helft. Alle Dindoa spelers wisten in deze fase van de wedstrijd de bal door de korf te spelen. Dit zorgde voor een afgetekende 18-5 ruststand.

De tweede helft ging verder zoals de eerste was geëindigd: Heerenveen opende de score waarna Dindoa met Saskia Lieman direct antwoord gaf door ook te scoren. De 21-6 van Tom van den Berg was een opmerkelijk doelpunt. Na een fluitsignaal van de scheidsrechter gaf deze aan: “hervatting van het spel”. De tegenstander dacht echter aan een spelhervatting waardoor na het influiten Tom van den Berg de bal, geheel vrijstaand, kon scoren zijn tegenstander in verbijstering achterlatend.

Deze eerste fase van de tweede helft wist Heerenveen meer te scoren. In deze 10 minuten wisten ze de korf vijfmaal te vinden, maar doordat Dindoa ook bleef scoren werd het verschil niet kleiner. Het tweede deel van de tweede helft was een kopie van de eerste helft. Dindoa bleef scoren terwijl de tegenstander de korf nauwelijks meer wist te vinden. De wedstrijd was voor het thuispubliek, ondanks het ontbreken van spanning, wel van hoge amusementswaarde. Vele prachtige onderscheppingen, onverwachtse omdraaiballen die leiden tot doelpunten en met de diverse afstand schoten werd de score uitgebouwd.

In de laatste fase van de wedstrijd mochten A-junioren Marieke van den End en Demi Vliek nog hun opwachting maken. Ook Joost van de Beek en Marinda Vliek werden door coach Hugo van Woudenberg nog ingebracht. De wedstrijd eindigde met een onverwachts grote zege van 33-13. Gerwin Bosch werd door het publiek uitgeroepen tot player of the match!

Eerder op de avond had Dindoa 2 een keurige zege geboekt op Heerenveen 2 en blijft hiermee ongeslagen koploper.
Dindoa A1 had een uitwedstrijd tegen het altijd lastige Hoogkerk/Nic A1 maar wist een mooie overwinning te boeken en staat hiermee op een 4e plaats.

Komende zaterdag staat er een mooi programma voor de toeschouwers op de rol. We starten om 15.20 uur met een derby van Dindoa A1 tegen Meeuwen A1. Daarna volgt Dindoa 2 tegen Ritola 2 en om 18.40 uur start Dindoa 1 tegen Ritola 1. U bent weer van harte welkom in de Dindoa hal op sportpark de Zanderij.

Doelpunten: Alain ter Horst 7, Saskia Lieman 5, Tom van den Berg 5, Gerwin Bosch 4, Nina de Romph 3, Bjarne Sinneker 3, Aniek Odding 3, Femke ten Hove 3.