Dindoa doet sportieve plicht tegen Tweemaal Zes (wedstrijdverslag)

Alweer de laatste thuiswedstrijd in de zaal stond afgelopen zaterdag op het programma. Tegenstander Tweemaal Zes (TZ) uit Maartensdijk moest winnen om nog een mogelijkheid te hebben zich te handhaven in de Overgangsklasse. In het uit duel had Dindoa overtuigend gewonnen en blijkbaar was er mede daardoor sprake van enige onderschatting van de tegenstander.

Na enkele minuten spelen stond Dindoa dan ook al op een 0-3 achterstand

De aanvallen van de Ermelose ploeg werden door TZ ontregeld door het achterverdedigen van deze ploeg. Dindoa had hier de eerste fase van de wedstrijd onvoldoende grip op en wist moeizaam kansen te creëren.  Na vijf minuten scoorde Saskia Lieman, in het vak met Roy van Boven, Aniek Odding en Lars van der Velde, het eerste Ermelose doelpunt. Langzaam begon het vlaggenschip beter in de wedstrijd te komen en na de 3-4 score door wederom Saskia Lieman vond de coach van Tweemaal Zes het tijd voor de eerste time-out.

De ploegen bleven daarna om en om scoren waardoor er met nog 5 minuten te spelen een 8-8 gelijke stand op het scorebord stond. De laatste vijf minuten maakte Dindoa de tegenstander duidelijk waarom zij op de tweede plaats in de competitie staan door vijfmaal op rij te scoren. Met een stand van 13-8 werd er door de scheidsrechters voor de rust gefloten.

De tweede helft begon met een doelpunt van Tweemaal Zes waardoor zij toch nog enige hoop kregen op een stunt, zeker ook omdat Dindoa verzuimde om doelpunten te maken in deze eerste fase van de tweede helft. Hierna begon de doelpuntenmachine op stoom te komen en werd de stand door onder andere drie doelpunten van Daphne van den Berg, spelend in het vak met Karianne van der Velde, Jonathan van der Beek en Bjarne Sinneker, naar 21-11 getrokken. De overwinning was binnen en voor Tweemaal Zes was duidelijk dat een stunt in Ermelo er niet in zat deze avond.

De laatste tien minuten gebruikte trainer Hugo van Woudenberg om een aantal A-junioren in te zetten om ze op deze wijze ervaring op te laten doen. In het veld kwamen Boaz Poppe, Jimmy van den Brink, Marieke van den End en Demi Vliek. Met de junioren in het veld speelde Dindoa de wedstrijd uit die eindigde in een 23-15 overwinning. Volgende week de laatste zaalwedstrijd tegen en in Heerenveen. Daarna kan het veldseizoen beginnen. We gaan ervan uit dat de aannemer op tijd klaar is zodat we half april kunnen starten op een compleet nieuw kunstgrasveld.

Het tweede speelde een verdienstelijke wedstrijd tegen Groen Geel die helaas verloren ging. Het derde behaalde een belangrijke overwinning op DOS Kampen waardoor men voldoende punten heeft om volgend jaar in de tweede klasse te blijven korfballen.

Doelpunten: Saskia Lieman 7, Daphne van den Berg 5, Bjarne Sinneker 4, Lars van der Velde 4, Karianne van der Velde, Aniek Odding en Roy van Boven 1.