Dindoa Ermelo laat punten liggen in uitwedstrijd tegen Sparta Zwolle; 20 – 18 (wedstrijdverslag)

Dindoa moest afgelopen zaterdag uit tegen Sparta Zwolle spelen. Een bekende tegenstander van de Ermeloërs waar ze al veel vaker tegen gespeeld hebben.

Helaas mist Dindoa nog steeds 2 basis dames; Saskia Lieman is nog steeds geblesseerd en Karianne van der Velde is nog ziek.

Al in de tweede minuut scoorde Daphne van den Berg haar eerste doelpunt van dit seizoen en Sparta kwam met een strafworp weer op gelijke stand. De eerste helft ging het gelijk op met beide teams. Het lukte Dindoa om soms een voorsprong van 2 punten te behalen; 3 – 5; 8 – 10 en de ruststand was 9 – 11. Bij Dindoa scoorden zowel de dames als de heren terwijl bij Sparta Zwolle eigenlijk alleen de heren scoorden. Er was maar 1 doelpunt dat in het spel door een dame gemaakt werd.

Na de rust wist Dindoa uit te lopen tot 11 – 14 en toen leek het alsof de Ermeloërs de punten mee zou nemen naar Ermelo. Helaas voor Dindoa scoorde Sparta in drie minuten tijd 3 doelpunten waardoor de stand weer gelijk was. Daarna scoorde Ruben de Vries de 14 – 15 en leek het weer goed te gaan maar Sparta nam het initiatief weer in handen en scoorde vier achter elkaar en kwam daarmee op een voorsprong van 18 – 15 met nog tien minuten te spelen. Dindoa kwam nog terug tot 18 – 16 maar Sparta liep uit tot 20 – 17 in de laatste minuut en Daphne van den Berg kreeg nog een strafworp mee waardoor de eindstand 20 – 18 werd. De nieuwe regel in het korfballen bij strafworpen is, dat op wie de overtreding gemaakt wordt, die persoon ook de strafworp moet nemen.

Scores Dindoa: Kasper Velgersdijk 1; Ruben de Vries 3; Tom van den Berg 3; Naomi Hackenitz 4; Daphne van den Berg 7.

Dindoa 2 uit in Barneveld won met overmacht van Odik 2. Zij wonnen met dubbele cijfers. De eindstand in die wedstrijd was 11 – 22 voor Dindoa.

Volgende week speelt Dindoa 2 thuis tegen Spirit 2 en speelt Dindoa 1 thuis tegen Dos Kampen 1.