Dindoa heeft meeste last van weersomstandigheden (wedstrijdverslag)

Op een koude en regenachtige middag mocht Dindoa aantreden voor de eerste thuiswedstrijd in de hoofdklasse veldkorfbal. Tegenstander deze middag was Sparta uit Zwolle.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan het overlijden van ons gewaardeerd lid Jaap Landman eerder deze week

Het aanvalsvak van Dindoa mocht de wedstijd starten, dit vak bestond uit Femke ten Hove, Daphne van Boven-van den Berg, Alain ter Horst en Roy van Boven. De aanvallen vanuit dit vak kwamen moeizaam tot stand en leidden veel tot balverlies doordat Sparta Zwolle op alle fronten lengte overwicht had. Men kon hier moeilijk een goed antwoord op vinden waardoor er al snel tegen een 0-2 achterstand werd aangekeken. Daarna was het de beurt aan het vak bestaande uit Nina de Romph, Aniek Odding, Tom van den Berg en Bjarne Sinneker. Dit vak wist gelukkig de korf al snel vinden waardoor de stand weer gelijk werd getrokken naar 2-2.

Na de vakwissel wist Sparta Zwolle weer uit te lopen tot twee doelpunten verschil en mocht Dindoa zich weer terug knokken in de wedstrijd. Ondanks verwoede pogingen wist dit keer ook Sparta Zwolle te scoren, waardoor bij een 5-3 stand het eerste aanvalsvak weer moest gaan pogen om de achterstand goed te maken. Voor trainer Hugo van Woudenberg was dit het sein om een dubbele wissel toe te passen: Alain ter Horst werd vervangen door Lars van der Velde en Saskia Lieman kwam erin voor Femke ten Hove. Door de wissels werden er meer rebound duels gewonnen waardoor er langer aangevallen kon worden. Helaas wist Dindoa voor de rust het gat niet meer te dichten. Over en weer werd er gescoord en met een 7-9 stand werd door de spelers de thee opgezocht.

De tweede helft ging verder waar de eerste was geëindigd. Dindoa deed verwoede pogingen, maar wist de achterstand niet te verkleinen. Na 15 minuten spelen was de stand 9-12 en werd Alain ter Horst ingebracht voor Roy van Boven en hij wist de stand al snel naar 10-12 te tillen.

Hierna volgde een periode van goed verdedigen en voldoende kansen voor Dindoa om de stand gelijk te trekken. Helaas werden de kansen niet afgemaakt en zoals gebruikelijk valt dan het doelpunt aan de andere kant. Zo ook deze zaterdagmiddag en werd de stand 10-13 voor Sparta Zwolle.

Met nog 7 minuten op de klok werd er nogmaals aanvallend gewisseld en werd Boaz Poppe ingebracht voor Bjarne Sinneker. Helaas mochten de ingrepen niet leiden tot een gunstig resultaat voor Dindoa en werd de wedstrijd uiteindelijk met 12-14 verloren.

Het was deze middag duidelijk dat Dindoa nog moeite heeft om de korf te vinden. Qua veldspel was het een gelijke strijd waardoor Dindoa optimistisch kan toeleven naar de return.

Dindoa 2 wist eerder op de middag Sparta Zwolle 2 met 14-8 te verslaan en staat hierdoor 2e in de competitie die naar alle waarschijnlijkheid beslist zal worden op 30 mei met de thuiswedstrijd tegen OVVO uit Maarssen, dat op dit moment nog ongeslagen aan kop gaat in de veldcompetitie.

Doelpunten: Tom van den Berg 4, Nina de Romph 2, Alain ter Horst 1, Daphne van Boven-van den Berg 1, Saskia Lieman 1, Lars van der Velde 1, Bjarne Sinneker 1, Aniek Odding 1