Dindoa hervat veldseizoen overtuigend tegen Antilopen (wedstrijdverslag)

Na een prima zaalseizoen, waarin Dindoa 2 zich handhaafde in de Reserve Overgangsklasse en Dindoa 1 zich als promovendus knap wist te manifesteren op een gedeelde tweede plaats achter titelfavoriet SCO, moest de focus weer terug naar het veld. 

Daar zijn namelijk nog wat klussen te klaren

Dindoa 2 moet bij de beste vier zien te eindigen in de Reserve Eerste klasse en Dindoa 1 bivakkeert in de middenmoot van de Overgangsklasse. Uitzicht op de titel is er niet echt meer, maar voor handhaving zijn nog wel wat puntjes nodig.
 
De eerste horde richting deze doelstellingen moest afgelopen zaterdag worden genomen. De selectie van Antilopen kwam op bezoek. De beide teams van Dindoa waren favoriet in deze krachtmetingen, maar die verwachtingen moet je dan op een natte zaterdagmiddag nog wel even waarmaken.
 
Op het prachtige nieuwe veld verzaakte Dindoa 2 niet. De wedstrijd liet zich niet bepaald lenen voor een hoogtepuntenvideo en dat was in de uitslag ook terug te zien: 12-6. Punten in de tas en door, zullen we maar zeggen!
 
Ook Dindoa 1 kon zich in eerste instantie maar moeilijk ontdoen van de tegenstander. Het spel was eigenlijk prima, maar in de openingsfase verzuimde de ploeg om zichzelf te belonen met doelpunten. Er werden goede kansen gecreëerd en er was voldoende reboundoverwicht, maar Antilopen bleef op het vinkentouw. De kleedkamers werden opgezocht bij een 9-5 ruststand in het voordeel van de thuisploeg.
 
In de rust was het credo duidelijk. Blijf goed aanvallend korfbal verzorgen, pak de juiste kansen en ga wat meer zoeken naar en herhalen op bepaalde spelers. En zorg ervoor dat je het verdedigend dicht houdt, want als Antilopen bloed zou ruiken kon het nog wel eens een lastige middag gaan worden.
 
Het fluitsignaal voor het begin van de tweede helft klonk… En al die afspraken leken achtergebleven in de kleedkamer. Na twee snelle goals van Antilopen stond het 9-7 en vluchtte coach Hugo van Woudenberg in een korte en krachtige time-out. Even lekker foeteren. Specialiteit van het Barneveldse huis, zo weten we inmiddels.
 
En of het door de donderpreek kwam, of door een andere nader te bepalen factor: het tij keerde. Dindoa rechtte de rug en liet zien waar het toe in staat is als de vizieren op scherp staan. In korte tijd werd een gat getrokken naar 16-8. Doeltreffend korfbal, bij tijd en wijlen zelfs met een flinke portie flair, werd voorgeschoteld aan het Ermelose publiek. Halverwege de tweede helft was de wedstrijd beslist en konden ook een aantal reserves nog even minuten maken. Belangrijk, want aan de start van volgend seizoen zullen vier van de acht huidige basisspelers er niet zijn.
 
De wedstrijd kabbelde vervolgens naar het einde met hier en daar nog een mooie actie. Invallers Nannet van Staveren, Jimmy van den Brink en Boaz Poppe lieten een goede indruk achter. Laatstgenoemde kalefaterde zijn entree zelfs nog op met een doelpunt. Uitslag: 22-10.
 
Met een volgetankt zelfvertrouwen kan de selectie van Dindoa zich gaan opmaken voor de competitie die verder zal gaan na de meivakantie. Als eerste staat dan op 13 mei de uitwedstrijd tegen TZ op het programma. Opnieuw voor zowel Dindoa 1 als 2 een belangrijke wedstrijd, want TZ strijdt in de onderste regionen en de beste manier om afstand te nemen van die degradatiezone is uiteraard door te zegevieren in een rechtstreeks duel. 4 punten halen is dus het doel!
 
Doelpunten: Lars van der Velde 5, Karianne van der Velde 4, Daphne van den Berg 4, Saskia Lieman 3, Jonathan van der Beek 2, Aniek Odding 2, Roy van Boven 1, Boaz Poppe 1.

Dindoa Ermelo tegen Antilopen april 2023
Tekst Roy van Boven - foto Rik van de Bos