Dindoa komt net tekort tegen koploper (wedstrijdverslag)

Na 3 mooie overwinningen wachtte afgelopen zaterdag de wedstijd tegen titelkandidaat KVS uit Scheveningen. De Dindoa selectie had de hele week scherp getraind, een heldere analyse gemaakt van de tegenstander en coach Hugo van Woudenberg had hierop een tactisch plan opgesteld.

De kracht van KVS lag met name bij de heren, groot, sterk en atletisch met scorend vermogen

De uitdaging van Dindoa was om de rust in het spel te bewaren, wachten op de goede kansen in de aanval en op die wijze te komen tot goede scoringsmogelijkheden.

In het begin van de wedstrijd ging de stand redelijk gelijk op. Na een paar minuten spelen was direct helder dat KVS inderdaad de rebound positie goed wist in te vullen. Na een 2-2 stand sloeg Dindoa een klein gaatje naar een 4-2 voorsprong. Dat was het moment dat KVS wakker werd geschud en met 4 doelpunten op rij werd de stand in 5 minuten omgedraaid naar een 4-6 achterstand. Met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft bleven beide ploegen scoren zodat een 7-9 ruststand werd bereikt.

In de rust was er de tijd om nogmaals het tactisch plan goed door te spreken. Dindoa kwam messcherp uit de pauze terwijl KVS moeite had om het ritme weer op te pakken. Soepel lopende aanvallen en een hoog rendement op de schoten maakte dat Dindoa na 13 minuten in de tweede helft een 12-9 voorspong nam. KVS werd door goed verdedigend werk van het scoren afgehouden. Het publiek begon te geloven in een stunt tegen de koploper maar KVS gaf zich nog niet gewonnen. Na een time-out en een wissel aan de kant van KVS begon men ook daar aan scoren te denken. In een spannende 10 minuten, waarbij Dindoa vergat te scoren, keek de thuisploeg tegen een 12-15 achterstand aan. Deze achterstand was helaas te veel voor een goed spelend Dindoa om de punten in Ermelo te houden. De wedstrijd eindigde in 16-18 voor KVS.

Coach Van Woudenberg was na afloop trots op de prestatie van zijn team en ook het publiek had genoten van het gedegen en goede spel van Ermelose zijde, helaas geen punten maar wel vertrouwen voor de rest van het seizoen.

Doelpunten: Daphne van den Berg 5, Roy van Boven 4, Saskia Lieman 4, Bjarne Sinneker 2, Marinda Vliek 1