Dindoa komt niet langs Antilopen (wedstrijdverslag)

Na de succesvolle uitwedstrijd vorige week tegen koploper DOS uit Westbroek moest er zaterdag tegen Antilopen uit Leusden worden gespeeld. De gasten zijn nog niet geheel veilig in deze klasse en verwacht werd dat het dan ook een spannende strijd zal gaan worden.

Dindoa begon de wedstrijd goed en stond al snel op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Saskia Lieman

Daarna pakte Antilopen het initiatief goed over. Er werd fel gestreden om de bal en ook fysiek werd de strijd niet uit de weg gegaan.
Dindoa was in deze fase van de wedstrijd veel met zichzelf bezig, de doelpunten wilden niet vallen en verdedigend hadden ze het lastig om hun schutters van doelpunten af te houden. Dit leidde tot een stand van 2-5.

Op dat moment begon het bij Dindoa te lopen, schotpogingen werden doelpunten en ook verdedigend kregen ze het beter onder controle. Dit leidde tot een 8-6 voorsprong met nog 10 minuten te spelen in de 1e helft. Nadat Antilopen weer terug was gekomen tot een 9-9 stand besloot coach Hugo van Woudenberg om een aantal tactische wissels toe te passen. Tom van den Berg werd van vak geruild met Bjarne Sinneker. Ondanks deze tactische aanpassing ging Antilopen met een 9-11 stand de rust in.

Na de rust ging Dindoa goed van start, de thee had hun duidelijk goed gesmaakt. Al snel stond de 12-12 op het scorebord. De 2e helft ging verder gelijk op waarbij Dindoa telkens de aansluiting wist te behouden. De wedstrijd behield zijn spanning tot en met de laatste minuut waar de eindstand van 20-20 gezien het spelbeeld een terechte uitslag was.

Komend weekend is er in verband met Pinksteren geen competitie. De volgende thuiswedstrijd is zaterdag 11 juni tegen ASVD uit Dronten. Ook deze ploeg strijd tegen degradatie, dus het beloofd weer een spannende wedstrijd te worden.

Dindoa 2 had weinig moeite met Antilopen 2 en won de wedstrijd met 21-13. Hiermee blijft uitzicht op de koppositie gehandhaafd.
Ook Dindoa A1 blijft op titelkoers met een prima overwinning op Antilopen A1

Doelpunten: Karianne v.d. Velde 4; Tom van den Berg 4; Saskia Lieman 4; Bjarne Sinneker 3; Lars v.d.  Velde 2, Daphne van den Berg, Roy van Boven en Aniek Odding allen 1.