Dindoa komt tekort in Leusden tegen Antilopen; 24 – 20

Na de prima overwinning vorige week tegen Noviomagum moest Dindoa afgelopen zaterdag in Leusden aantreden tegen Antilopen. Op het veld had het eerste van Dindoa al met 1 punt verschil thuis van hen verloren. Het is een geduchte tegenstander.

De wedstrijd begon voor de Ermeloërs niet goed. Binnen een paar minuten stond de thuisploeg al met 3 – 0 voor.

Dindoa probeerde alles uit de kast te halen om de achterstand in te lopen en dat lukte bijna. Na tien minuten spelen scoorde Mark Bronkhorst een fraaie doorloopbal en had daarmee de aansluiting weer gevonden; 7-6. Voor Dindoa speelde zeker mee dat Jonathan van der Beek nog steeds geblesseerd is. Hij is een goede rebounder en brengt rust in zijn vak. Helaas voor Dindoa nam Antilopen weer het heft in handen en scoorde twee keer achter elkaar; 9-6. Zo bleef het eigenlijk de hele eerste helft. Dindoa moest stevig knokken om de achterstand in te lopen maar dat lukte hen niet. Antilopen was sterk en zuiver in het schot en had de overmacht onder de korf bij de rebound. Dit resulteerde in een ruststand van 15 – 11 voor de Leusdenaren. Dindoa kon in het begin van de tweede helft nog 1 punt inlopen door een afstandschot van Daphne van den Berg die daarmee de stand op 16-13 bracht. Toen was het weer aan Antilopen om te scoren en zij liepen uit tot 19 – 14. De blauwwitters wilden uiteraard wel graag winnen maar door de tijdsdruk en de behoorlijke achterstand speelden zij wat gehaast en minder secuur. Dit maakte dat de schoten minder goed waren en ook wat passes mis gingen. Antilopen lukte het zelfs nog om uit te lopen naar 6 punten voorsprong; 22 – 16. Toen kwam er nog een mooie opleving van Dindoa dat drie keer achter elkaar scoorde; 22 – 19 en het leek er op of Dindoa in de laatste vijf minuten nog de inhaalrace zou winnen. Helaas lukte dat voor de Ermeloërs niet en was het Antilopen dat met het laatste doelpunt de eindstand op 24 – 20 zette.

Dindoa 2 stond ook een groot deel van de wedstrijd achter tegen Antilopen 2 en zorgde voor een bijzonder spannende wedstrijd door de wedstrijd te winnen met 17 – 18.

Scores Dindoa 1: Tom van den Berg 1; Karianne van der Velde 2; Mark Bronkhorst 2; Daphne van den Berg 3; Kasper Velgersdijk 5; Saskia Lieman 7 (2).

Volgende week speelt Dindoa opnieuw uit en weer vlak in de buurt. Het speelt dan uit in Amersfoort tegen MIA.