Dindoa maakt het koploper ASVD knap lastig maar verliest net; 24-23 (wedstrijdverslag)

Dindoa 1 en 2 moesten afgelopen zaterdag in Dronten aantreden tegen ASVD 1 en 2. ASVD 1 is koploper in de eerste klasse en tot nu toe nog ongeslagen in de zaal. Dindoa 2 begon de avond goed door met 1 punt verschil van ASVD 2 te winnen; 20-21.

Toen was het aan de hoofdmacht van Dindoa om dit geweldige resultaat te evenaren. ASVD begon goed door al binnen 10 seconden de voorsprong van 1-0 neer te zetten en daarna de 2-1 te scoren. Het waren de dames Naomi Hackenitz en Daphne van der Berg die zorgden dat de Ermeloërs weer gelijk kwamen; 2-2.

Toen was het aan de thuisploeg om een kleine voorsprong op te bouwen. De Drontenaren waren beter in de rebound, zuiverder in het schot en bleven heel geconcentreerd spelen. Dindoa kwam daardoor op een 12-8 achterstand en ging met dezelfde 4 punten achterstand de rust in; 17-13.

Vervangend coach Jan de Boer van Dindoa 2 (coach Evert Houtriet had vorig week rood gekregen en was deze wedstrijd geschorst) sprak de spelers in de rust goed toe en zorgde er voor dat ze met meer overtuiging de tweede helft in gingen en ook geconcentreerder bleven spelen. Daar waar ASVD maar één doelpunt scoorde, wist Dindoa er vijf te scoren en daarmee een gelijke stand neer te zetten; 18-18.

Helaas was er op en erover niet voor de blauw witte formatie weggelegd; ASVD scoorde de 19-18 en Saskia Lieman maakt in dezelfde minuut de 19-19. De thuisploeg scoorde weer een punt en Dindoa sloot weer aan door een kleine kans die benut werd door Daphne van der Berg; 20-20. Van 21-20 werd het door een afstandschot van Kasper Velgersdijk 21-21 waarna Daphne van der Berg zorgde voor spektakel door voor het eerst een voorsprong voor Dindoa op het scorebord te zetten; 21-22. Helaas voor de Ermeloërs werd in dezelfde minuut door ASVD de gelijkmaker gescoord en liepen zij met nog zeven minuten te spelen uit naar een 23-22 voorsprong.

Weer was het een Dindoa dame, Saskia Lieman, die de gelijkmaker scoorde 23-23 en de spanning weer helemaal terug bracht. ASVD kon de wedstrijd beslissen door in de laatste minuten een strafworp te benutten; 24-23 waarna het Dindoa niet meer lukt om gelijk te komen. ASVD dat vorige week nog dik 40 doelpunten maakte, werd het goed lastig gemaakt door Dindoa dat zeker door goed spel in de tweede helft een gelijkspel verdiend had.

Scores Dindoa: Jonathan van der Beek 1; Kasper Velgersdijk 2; Mark Bronkhorst 2; Aniek Odding 2; Naomi Hackenitz 2; Saskia Lieman 3; Jorik Velgersdijk 4; Daphne van der Berg 7.

Dindoa 1 is volgende week vrije en Dindoa 2 speelt de derby tegen Unitas 3.