Dindoa mist scherpte van afstand en verliest van AVO (wedstrijdverslag)

In de Marsdijk in Assen trad Dindoa afgelopen zaterdag aan tegen AVO. Dindoa beleefde vorige week een valse start en verloor in eigen huis met 20-25 van Drachten/Van der Wiel. AVO kende een goede start van de competitie en won met ruime cijfers van ODIK/JansenvdGrift.

Op jacht naar de eerste punten van dit zaalseizoen trad Dindoa aan met de vaste basisopstelling

In de eerste fase van de wedstrijd hadden beide ploegen veel moeite om de korf te vinden. Na zeven minuten stond er een karige 0-1 voorsprong op het scorebord. Het doelpunt kwam uit handen van Saskia Lieman, die samen met Marinda Vliek, Boaz Poppe en Lars van der Velde trachtte de voorsprong te vergroten. Het was vervolgens Boaz Poppe die de 0-2 vanaf tweeënhalve meter verzilverde: een voorbode voor het restant van de wedstrijd, want het arbitrale duo zou nog dikwijls naar de strafworpstip wijzen. Vanaf dat moment kwam ook AVO tot scoren, maar Alain ter Horst hield de voorsprong in stand met een afstandsschot.

Na tien minuten spelen begonnen de doelpunten eindelijk wat makkelijker te vallen voor beide teams. AVO kroop langzamer dichterbij, maar Bjarne Sinneker, Aniek Odding en Nina de Romph stelden vakgenoot Alain ter Horst meermaals in staat om tot scoren te komen.

Desalniettemin konden ook zij niet voorkomen dat AVO op gelijke hoogte kwam, 6-6, en Hugo van Woudenberg greep in. Hij nam een time-out en bracht Tom van den Berg en Marieke van den End in het veld naast Saskia Lieman en Lars van der Velde. Beide spelers hadden een verdienstelijke wedstrijd bij Dindoa 2 gespeeld en zorgden voor meer mogelijkheden en afwisseling in de rebound in het vak. Het was echter AVO dat kansen bleef creëren, lange aanvallen draaide en profiteerde van fouten van de Ermeloërs. Dindoa had moeite om tot goede aanvallen te komen en was vaak na één poging de bal kwijt. In de laatste fase voor rust mocht AVO nog driemaal aanleggen vanaf de stip, waarvan twee pogingen werden benut. Hierdoor zochten beide teams de kleedkamer op met een 8-6 tussenstand.

Hugo van Woudenberg moet zijn ploeg ongetwijfeld hebben opgepept, want Dindoa toonde meer intensiteit bij het hervatten van de wedstrijd. Het eerste doelpunt na rust kwam uit handen van Bjarne Sinneker, die een doorloopbal fraai afrondde. Aniek Odding trok vervolgens de stand gelijk met een strafworp: 8-8. AVO had het betere spel in handen: ze draaiden lange aanvallen, maar lieten buitenkansjes onbenut. Saskia Lieman demonstreerde hoe het wel moet en bracht Dindoa op een 8-10 voorsprong met twee vrije ballen.

Alain ter Horst bracht voor het eerst weer een marge van drie op het scorebord en ondertussen betrad Joost van de Beek het veld om in zowel de aanvallende als verdedigende rebound meer winst te behalen. AVO, dat circa tien minuten niet tot scoren kwam in de tweede helft, deed eindelijk wat terug en bracht de stand op 9-11. Dindoa wist echter dat het moest waken voor een opleving van AVO en dankzij doelpunten van Saskia Lieman en Aniek Odding werd de voorsprong geconsolideerd: 11-13.

Met nog iets meer dan vijf minuten te spelen begon het offensief van AVO en, net als in de eerste helft, was dit succesvol. Aan de kant van Dindoa werd een vrije bal gemist en AVO profiteerde direct aan de andere kant en trok de stand gelijk: 13-13. Er werd aan Ermelose zijde nog een paar keer gewisseld, omdat men voelde dat het momentum bij de Assenaren lag. Bjarne Sinneker kwam voor Tom van den Berg, die werd overgeheveld naar het andere vak voor Joost van de Beek. AVO was niet onder de indruk en bouwde gestaag de voorsprong uit: 15-13.

Iedereen maakte zich op voor een spannende eindfase. De scheidsrechters wezen voor de veertiende keer naar de strafworpstip en met nog circa één minuut te gaan rondde Saskia Lieman koeltjes af: 15-14. Ook AVO mocht nog eenmaal aanleggen vanaf tweeënhalve meter. Het slotakkoord was voor Tom van den Berg, die met luttele seconden op de klok een doorloopbal stijlvol afrondde: 16-15.

Dindoa 2 speelde een zeer sterke wedstrijd tegen AVO 2 en wist over alle schijven tot scoren te komen. Het dynamische spel was voor de Assenaren onhoudbaar en er werd met 18-28 gewonnen. Dindoa A1 speelde tegen CSL A1, maar nam de punten niet meer naar Ermelo.

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd voor de selectie gepland. Om 16.50 speelt Dindoa 2 tegen SCO/European Aerosols 2 en om 18.30 treedt Dindoa 1 aan tegen ODIK/JansenvdGrift 1. We hopen uiteraard jullie allemaal weer te mogen verwelkomen en hopen op jullie support om de eerste punten binnen te slepen!

Doelpunten: Saskia Lieman 5, Alain ter Horst 4, Aniek Odding 2, Boaz Poppe 1, Lars van der Velde 1, Bjarne Sinneker 1, Tom van den Berg 1.