Dindoa naar Ereklasse!

Nadat Dindoa op zaterdag 8 juni al veel kampioensteams rijker was geworden, was het om 15.30 uur de beurt aan het vlaggenschip van de vereniging. De opdracht voor het team van coach Hugo van Woudenberg was duidelijk: alleen winst telde deze middag.

De vele naar Zwolle afgereisde supporters maakten er een sfeervolle middag van

Het was een en al blauwwit wat er rondom het veld stond. Het tweede team van Dindoa deed goede zaken door haar wedstrijd te winnen en daarmee de toon te zetten voor het eerste team.

Na de indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de woensdag plotseling overleden Kees Vierhouten, barstte het los op sportpark Stadshagen. Na het fluitsignaal werden de eerste blauwwitte rookpotten aangestoken en lieten de supporters van zich horen.

Het eerste verdedigingsvak van Dindoa met Saskia Lieman, Aniek Odding, Roy van Boven en Lars van der Velde liet zich niet hinderen door de rook en wist al snel de bal te onderscheppen. Het was daarna aan het vak van Bjarne Sinneker, Tom van den Berg, Nina de Romph en Daphne van Boven - van den Berg om Dindoa op voorsprong te zetten. Dat deden ze en hierdoor keek Sparta (Zw) al vrij snel tegen een 0-2 achterstand aan door doelpunten van Bjarne Sinneker en Tom van den Berg. De ploeg uit Zwolle maakte nog wel 1-2, en gelukkig zette Dindoa daar al snel de 1-3 tegenover door een doelpunt van Lars van der Velde. Maar wie hierdoor dacht dat het een doelpuntenfestijn zou gaan worden, kwam bedrogen uit.

In de daaropvolgende periode vielen de doelpunten moeizaam. In het aanvalsvak van Sparta (Zw) werd eenzijdig gespeeld en de verdediging van Dindoa speelde daar goed op in, waardoor Sparta (Zw) niet tot scoren kwam. De coach van Sparta (Zw) probeerde door een time-out zijn ploeg op te peppen, want ook voor hen stond bij winst promotie naar het hoogste niveau op het spel. Even leek het alsof hem dat gelukt was, want zijn team wist direct te scoren. Maar door twee doelpunten van Saskia Lieman werd het verschil naar vier punten gebracht.

Met nog 7 minuten spelen in de eerste helft stond het nog steeds maar 2-6. De beleving bij de spelers van Dindoa was echter veel groter dan bij Sparta (Zw). Elke onderschepping werd gevierd en de supporters sleepten hun team door deze doelpuntloze periode heen.
Nina de Romph wist met een treffer er voor te zorgen dat de rust ingegaan werd met een 4-7 voorsprong voor Dindoa. De toeschouwers maakten zich op voor de belangrijke tweede helft. De komende 30 minuten zouden duidelijk maken of Dindoa voor het eerst in haar geschiedenis naar het hoogste niveau van de korfbalcompetitie zou promoveren.

Alhoewel Dindoa het beste uit de kleedkamers kwam en de voorsprong wist te vergroten naar 4-9, was Hugo van Woudenberg er toch niet gerust op. Bij de stand van 6-10 greep hij 10 minuten na rust in. Tom van den Berg werd gewisseld voor Alain ter Horst. Dit bleek een gouden wissel te zijn. Hij wist namelijk direct met zijn eerste twee schoten de korf te vinden en Dindoa hiermee naar 6-12 te brengen.

Het was het kantelpunt in de wedstrijd. Sparta (Zw), dat eigenlijk al de hele wedstrijd niet haar eigen niveau wist te halen, leek geknakt vanaf dit punt. Marinda Vliek werd ingebracht voor nog wat extra reboundkracht en ook dit leverde het beoogde resultaat. Dindoa liep gestaag uit naar 9-17. Femke ten Hove kwam in het spel voor Aniek Odding en even later mocht Gerwin Bosch ook nog speelminuten maken en bekroonde zijn invalbeurt met een fraai afstandsschot. Met nog twee minuten speeltijd kreeg Alain ter Horst een publiekswissel doordat hij met zijn vier treffers in korte tijd een belangrijke rol had gehad in het uitbreiden van de voorsprong.

De spelers waren intussen allang overtuigd van het feit dat de titel hen niet meer kon ontgaan. Na het laatste fluitsignaal stormden de trouwe supporters het veld op om samen met hun helden en heldinnen het feest te vieren. Opnieuw werden de blauwwitte rookpotten afgestoken en was het luide “wij zijn kampioen” gezang tot ver in de omtrek te horen.
De feestelijke rit in de bus werd nog even onderbroken door een korte stop bij de buurvereniging in Harderwijk om de familiebanden aan te halen, waarna het grote feest in de kantine kon beginnen.

Het is de verdienste van de spelers en coach dat Dindoa volgend seizoen kan gaan acteren op het hoogste niveau. Maar natuurlijk had dit nooit gekund zonder de steun van de vele trouwe supporters en vrijwilligers die de selectie altijd ondersteunen. De selectie wil op deze plaats alle mensen dan ook bedanken voor de hulp die zij de afgelopen jaren mocht krijgen wat uiteindelijk geleid heeft tot dit mooie resultaat.

Doelpunten: Lars van der Velde 4, Saskia Lieman 4, Alain ter Horst 4, Tom van den Berg 3, Bjarne Sinneker 2, Nina de Romph 1, Gerwin Bosch 1.