Dindoa pakt eerste punten van het seizoen tegen Antilopen (wedstrijdverslag)

De eerste uitwedstrijd van het seizoen werd gespeeld in Leusden tegen Antilopen/Lancyr Deelen. Dindoa 2 gaf het goede voorbeeld aan het vlaggenschip door met 6-16 te winnen van Antilopen 2. De regen kwam tijdens deze wedstrijd af en toe met bakken uit de hemel, maar gelukkig waren de weersvoorspellingen vanaf 15:30 redelijk positief. Al met al prima omstandigheden om de eerste punten van het seizoen binnen te slepen.

Dindoa startte in de aanval met Daphne van den Berg, Karianne van der Velde, Bjarne Sinneker en Mark Bronkhorst

Het eerste aanvalsvak wist al gauw de 0-1 op het scorebord te zetten na een vrije bal van Daphne van den Berg. Antilopen begon ook scherp en al gauw werd ook de 1-1 binnen geprikt door het eerste aanvalsvak van de thuisploeg, dat werd verdedigd door Saskia Lieman, Femke ten Hove, Lars van der Velde en Roy van Boven.

De eerste helft ontliepen de ploegen elkaar nauwelijks. Zowel Dindoa als Antilopen kwam meermaals op voorsprong, maar continu werd dit doelpunt gecounterd door de tegenpartij. Dindoa wist tijdens de eerste helft over meerdere schijven te scoren en toonde hiermee de kracht van het team. Antilopen wist slim om te gaan met de verdedigende druk die Dindoa de tegenstander op wilde leggen. Het verdedigende werk van Karianne van der Velde mag hier overigens niet onbenoemd blijven. Ze wist meermaals het aanvalsritme van de thuisploeg te verstoren met een aantal mooie onderscheppingen. Daarnaast droeg ze ook aanvallend haar steentje bij en rondde ze een actie naar binnen prachtig met één hand af. Aniek Odding werd net voor rust binnen de lijnen gebracht. En met nog circa vijf minuten te gaan en een stand van 8-8 trok Dindoa het initiatief naar zich toe en middels doelpunten van Daphne van den Berg, Bjarne Sinneker en Roy van Boven. Een stand van 8-11 prijkte op het scorebord bij de rust.

De doelpunten waren in de tweede helft iets schaarser dan voor de rust. Het eerste doelpunt kwam uit handen van Saskia Lieman middels een vrije bal. Vervolgens was het Roy van Boven die met een duik naar de grond de bal veroverde in de verdediging en Karianne van der Velde die dit wist te belonen met een doelpunt: 8-13. Hugo van Woudenberg koos er op dat moment voor om Marinda Vliek binnen de lijnen te brengen voor Saskia Lieman. Antilopen deed een poging om het gat te verkleinen om nog aanspraak te maken op de winst en bracht ook een aantal frisse krachten binnen de lijnen. Het mocht voor de thuisploeg niet baten: het gat werd nooit kleiner dan drie punten. Halverwege de tweede helft was het 12-18 na twee fraaie doelpunten van Mark Bronkhorst. De laatste vijf minuten mocht Wouter van den Brom zijn opwachting maken, maar hij wist zijn invalbeurt niet zoals vorige week te bekronen met een doelpunt. Het slotoffensief was voor Antilopen dat twee strafworpen wist te verzilveren. Hiermee werd de eindstand bepaald op 14-18 in het voordeel van Dindoa.

De selectie van Dindoa wist twee goede wedstrijden neer te zetten en haalde de eerste vier belangrijke punten binnen. Zaterdag 24 september spelen beide ploegen weer thuis. Dindoa 2 mag om 14:00 aantreden en Dindoa 1 om 15:30 tegen Tweemaal Zes. We hopen uiteraard dat velen weer langs de lijn te vinden zijn.

Doelpunten: Karianne van der Velde 4, Saskia Lieman 4, Mark Bronkhorst 3, Daphne van den Berg 2, Lars van der Velde 2, Roy van Boven 2, Bjarne Sinneker 1.