Dindoa sluit zaalseizoen af met overwinning thuis op Phoenix; 18-14 (wedstrijdverslag)

Dindoa mocht de laatste zaalwedstrijd van het seizoen thuis aantreden tegen de nummer vier uit de poule, Phoenix uit Zoetermeer. De selectie van Dindoa gaf iedereen in de zaal voor de wedstrijd een leuk blauw klaphandje als bedankje voor de nimmer aflatende trouw aan de club.

Uit had Dindoa de wedstrijd tegen Phoenix verloren met 25-20. Het was toen zeker niet de beste wedstrijd van beide teams. Zaterdag was het ook niet de beste partij van beide ploegen.

Phoenix speelt een spelletje met een heel hoog baltempo maar alles wordt via grote afstand geschoten en met de lengte van heren benutten ze zo af en toe de rebound. Dindoa kwam in de eerste minuut al wel op voorsprong door 2 maal achtereen te scoren. Het lukte de Ermeloërs niet om stevig uit te lopen op de gasten. Phoenix bleef mee scoren met Dindoa en zorgde bij 6-6, 7-7 en 8-8 steeds voor de gelijkmaker. Pas in de laatste minuten van de eerste helft kon Dindoa 2 punten afstand nemen door scores van Daphne van den Berg en Jonathan van der Beek; 10-8.

De tweede helft leek in het begin verdacht veel op de eerste helft. Beide ploegen bleven aanvallen en speelden een hoog baltempo. Dindoa werd door het thuispubliek enorm toegejuicht bij de scores en onderscheppingen die de ploeg liet zien. Coach Jan van Essen ging halverwege de tweede helft, toen Phoenix de afstand tot Dindoa weer tot 2 punten terug had gebracht !4-12, de eerste wissels toepassen. Dit bracht weer nieuwe energie in het team en Dindoa liep direct uit van 15-13 naar de eindstand van 18-14 waarbij Phoenix pas in de laatste minuut hun laatste punt konden scoren. Daarvoor bleven de Zoetermeerse schoten 10 minuten lang zonder resultaat.

Door de overwinning op Phoenix eindigt Dindoa strak op een derde plaats in de eerste klasse.

Scores Dindoa: Naomi Hackenitz 1; Mark Bronkhorst 2; Jonathan van der Beek 2; Bjarne Sinneker 3; Daphne van der Berg 5; Saskia Lieman 5 (2).

Dindoa twee verloor in de laatste minuten net van SKF 3; 23-25
Op 20 april begint het eerste van Dindoa aan de tweede helft van de veldcompetitie met een thuiswedstrijd tegen MIA 1. Dindoa gaat op het veld nog steeds voor de overwinning in de eerste klasse. De ploeg uit Ermelo staat op tweede plaats met slechts 1 punt achterstand op ZKV.