Dindoa toont veerkracht in onverwacht spannend duel (wedstrijdverslag)

Na de voor Dindoa toch wat teleurstellende uitslag tegen AVO, moest het team zich deze week oppeppen om een goed resultaat neer te zetten. In de wetenschap dat de kans zeer klein is dat AVO nog vier punten verspeelt en degraderen in principe ook niet meer mogelijk is, had Dindoa de uitdaging om van de hekkensluiter en voormalige club van coach Hugo van Woudenberg te winnen.

ODIK/Jansen van de Grift stond nog puntloos onderaan maar toonde de laatste wedstrijden meer strijd en beleving en was gebrand om hun eerste punten binnen te halen

Dit had voor Dindoa een waarschuwing moeten zijn om de wedstrijd vooral niet te licht op te vatten. Zonder de steun van Dindoa 2, dat haar eigen uitwedstrijd tegen SCO/European Aerosols 2 had, reisde het vlaggenschip af naar de Veluwehal in Barneveld.

In een goed gevulde hal met enthousiast publiek begon Dindoa in een gewijzigde opstelling aan de wedstrijd. Het eerste aanvalsvak met Alain ter Horst, Daphne van Boven-van den Berg, Femke ten Hove en Bjarne Sinneker, had duidelijk wat moeite elkaar te vinden. ODIK/Jansen van de Grift daarentegen ging fanatiek van start. Het team was fel, gaf veel druk, speelde op sommige momenten zeer fysiek en was vastbesloten om te winnen. Het was dan ook niet meer dan logisch dat het de Barnevelders waren die de boventoon voerden aan het begin van de wedstrijd en al snel de openingstreffer op het scorebord lieten zetten.

Dindoa kwam langszij en daarna was het de beurt aan het tweede aanvalsvak met Roy van Boven, Nina de Romph, Lars van der Velde en Aniek Odding. Maar ook zij konden niet meer doen dan de stand gelijk maken nadat ODIK/Jansen van de Grift weer op voorsprong was gekomen.

Dindoa had moeite om routines te vinden in haar spel en het leek alsof het team geïntimideerd was door de felheid van de tegenstander. Bij ODIK/Jansen van de Grift liep het de eerste helft precies zoals ze wilden. De schoten vielen goed, waardoor Dindoa steeds de aansluiting weer moest vinden, waar ze in de eerste helft overduidelijk moeite mee had. ODIK/Jansen van de Grift bouwde dan ook de voorsprong langzaamaan uit en kon met een 12-9 voorsprong tevreden de rust ingaan.

Coach Hugo van Woudenberg kon het natuurlijk niet over zijn kant laten gaan om zonder punten uit Barneveld te vertrekken en pepte zijn ploeg in de rust op. Eigen spel blijven spelen, laat zien dat de tegenstander overtredingen begaat en wacht op de juiste kansen. De speech zorgde er in ieder geval voor dat het Dindoa was dat na de rust als eerste de korf weer wist te vinden. Maar ODIK/Jansen van de Grift rook haar kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Als Dindoa gedacht had dat de Barnevelders het tempo van de eerste helft niet een tweede helft door konden zetten, kwam ze bedrogen uit. Ook nu gooide ODIK/Jansen van de Grift al haar energie in de wedstrijd en wist het verschil op drie punten te houden.

Het kantelpunt in de wedstrijd kwam halverwege de tweede helft. Door een gele kaart voor Dindoa zag Hugo van Woudenberg zich genoodzaakt om te wisselen. Tom van den Berg werd ingebracht en bracht daarmee de extra energie die de Ermeloërs nodig hadden. Het was ook het moment waarop de scheidsrechters de overtredingen van ODIK/Jansen van de Grift begonnen te bestraffen met strafworpen. Langzaamaan begon Dindoa in te lopen. De 16-13 achterstand werd omgebouwd naar een 17-20 voorsprong, mede door drie scores van Tom van den Berg. ODIK/Jansen van de Grift zag haar kansen slinken. Er werd onderling wat meer gemopperd, het publiek viel stil en het leek of ze de nederlaag voelde aankomen.

Dindoa rook de overwinning en zette nog een tandje erbij. Met de stand van 19-23 op het scorebord gunde Van Woudenberg de A1-spelers Erben Maaskant en Sara Lagerwaard ook speelminuten, waarmee beiden hun debuut in de hoofdmacht maakten. Aniek Odding bepaalde met haar vijfde doelpunt de eindstand op 20-24.

Dindoa liet in deze wedstrijd zien dat het veerkracht heeft. In een wedstrijd die lang op puntverlies leek uit te draaien, wist het team door de rust te bewaren en geloof in eigen kunnen te houden, toch het tij te keren en de punten mee naar Ermelo te nemen.

Helaas had Dindoa 2 in Oldeholtpade averij opgelopen door met 21-20 van SCO/European Aerosols te verliezen, maar doordat directe concurrent AVO ook had verloren, bleef de koppositie behouden. Dindoa A1 wist in een spannend duel tegen Amicitia A1 met 18-17 te winnen.

Volgende week staat er wederom een mooi programma gepland op de Zanderij. Om 17.40 uur moet eerst Dindoa B1 tegen koploper DVO/Transus B1, waarna Dindoa 2 en Dindoa 1 het moeten opnemen tegen Sparta (Zw) 2 en Sparta (Zw) 1. Ook hier is alle steun weer welkom!

De foto’s van de wedstrijd tussen ODIK/Jansen van de Grift en Dindoa vind je hier!

Doelpunten: Aniek Odding 5, Lars van der Velde 4, Bjarne Sinneker 4, Tom van den Berg 3, Alain ter Horst 2, Nina de Romph 2, Roy van Boven 2, Daphne van Boven-van den Berg 2.