Dindoa trekt kraker naar zich toe (wedstrijdverslag)

Het was een spannende zaterdag voor veel teams van Dindoa. Aangezien het de laatste reguliere speelronde was van de najaarscompetitie stond er veel op het spel. Kampioenschappen en degradaties, het levert altijd mooie wedstrijden op. Voor Dindoa 1 en 2 stonden de wedstrijden in het teken van degradatie. Beide teams moesten in de streekderby bij De Meeuwen punten binnenhalen om degradatie te voorkomen.

Als eerste moesten de beide tweede teams aantreden. In een wedstrijd die veel spannende momenten kende, wist Dindoa toch aan het langste eind te trekken en met een 14-19 overwinning handhaving veilig te stellen

Daarna was de beurt aan beide hoofdmachten. Er was veel publiek op de wedstrijden afgekomen en er hing een goede sfeer op het sportpark. De Meeuwen was gebrand om de nederlaag van een paar weken geleden recht te zetten en kon hiervoor de steun van het thuispubliek goed gebruiken.

Door ziekte in de week voorafgaand aan de wedstrijd begon Dindoa in een licht gewijzigde opstelling. Kim Groothuis verving de net herstelde Aniek Odding in het vak bij Bjarne Sinneker, Nina de Romph en Alain ter Horst. In het eerste aanvalsvak met Saskia Lieman, Marinda Vliek, Boaz Poppe en Lars van der Velde opende laatstgenoemde de score vrij snel na het openingssignaal.

Het was Dindoa dat in het eerste helft meer strijdlust toonde, feller op de bal was en meer vertrouwen uitstraalde. Dit leidde ertoe dat de aanvallen wat langer herhaald konden worden en de doelpunten net wat makkelijker aan de zijde van de Ermeloërs vielen. Zo wist De Meeuwen bij een stand van 3-5 lange tijd niet te scoren waardoor Dindoa kon uit lopen naar 3-9. Pas toen pakte De Meeuwen de draad weer een klein beetje op, maar kon niet voorkomen dat Dindoa met een comfortabele 6-13 voorsprong de kleedkamer ging opzoeken.

In een derby is de strijd echter nooit gestreden voordat het eindsignaal heeft geklonken. Als De Meeuwen goed uit de rust zou komen en wat kon inlopen op Dindoa kon het nog een spannende wedstrijd worden. Het was echter Alain ter Horst die Dindoa direct bij het begin van de tweede helft op 6-14 bracht. Een snelle tegengoal en een benutte strafworp van Boaz Poppe luidde een doelpuntloze periode in. Beide teams konden de korf niet meer vinden en ook een time out van coach Hugo van Woudenberg om Dindoa weer op scherp te krijgen, hielp niet.

Dindoa probeerde door Aniek Odding in te brengen het tij te keren. Het lukte de Ermeloërs daarna om tweemaal snel achter elkaar de korf te vinden. Met een stand van 7-17 leek het verzet van De Meeuwen gebroken. De hoofden begonnen te hangen, er werd onderling wat gemopperd en het aantal foute passes nam toe. Het publiek uit Ermelo werd steeds luidruchtiger en de Puttenaren steeds stiller, een teken dat het geloof op een goede uitslag ook daar verdwenen was.

Met een stand van 9-19 en nog tien minuten te spelen werd aan Ermelose zijde aan nog druk gewisseld om meer spelers speelminuten te gunnen. Zo werden Tom van den Berg, Marieke van den End, Joost van de Beek en Demi Vliek ingebracht en zij konden mee genieten van de mooie overwinning. De Meeuwen kwam in de laatste minuten nog een aantal keer tot scoren en wist daarmee de eindstand op 12-19 te brengen, maar bleef uiteindelijk wel met lege handen achter. Hiermee was Dindoa verzekerd van handhaving en komt het in de voorjaarscompetitie opnieuw in de hoofdklasse uit. De selectie kan zich nu gaan opmaken voor de zaalcompetitie.

We hopen iedereen natuurlijk dan ook weer in groten getale in onze sporthal te verwelkomen.

Doelpunten: Alain ter Horst 6, Saskia Lieman 3, Boaz Poppe 3, Lars van der Velde 2, Bjarne Sinneker 2, Kim Groothuis 1, Marinda Vliek 1, Aniek Odding 1.