Dindoa verliest strijd om koppositie (wedstrijdverslag)

Dindoa moest in Den Haag aantreden tegen het nog ongeslagen Achilles. Het eerste team uit Ermelo had tot nu toe alle wedstrijden gewonnen en met winst zouden de blauw-witten drie punten los komen te staan van de nummer twee. In een fysieke wedstrijd was Achilles de betere en de Hagenezen namen daardoor de koppositie over van Dindoa.

Dindoa begon met Mark Bronkhorst in de basis voor de geblesseerde Jonathan van der Beek en met Bjarne Sinneker in de basis voor de afwezige ‘bijna papa’ Kasper Velgersdijk.

Dindoa begon niet goed aan de wedstrijd en stond na anderhalve minuut met 2-0 achter. Bjarne kon iets terugdoen maar Achilles bleef scoren waardoor er een 6-3 tussenstand op het scorebord stond. Achilles heerste onder de rebound door lengteoverwicht en ze gingen niet uit de weg voor fysieke duels. De gemoederen liepen hoog op en de scheidsrechter was genoodzaakt om aan beide partijen een gele kaart uit te delen. Daarna was het tot de rust om en om scoren waardoor er m et 12-10 werd gerust.

Na rust werd het vrij snel 13-11 door een vrije bal van Saskia Lieman. Na die score kwam er een periode waarin beide ploegen moeilijk tot goals kwamen en er een doelpuntloze fase aanbrak. Achilles doorbrak die periode en scoorde de 15-11. Steven Brink probeerde het tij te keren in de eindfase door Sam van der Beek en Roy van Boven in te brengen. Beide heren kwamen tot scoren, maar Achilles counterde elke goal van Dindoa door te blijven scoren. De wedstrijd bloedde dood en uiteindelijk floot de scheids af met een eindstand van 27-21. Dindoa moest in deze wedstrijd zijn meerdere erkennen in Achilles en daarmee verliest het de koppositie.

Scores Dindoa: Roy van Boven 1, Mark Bronkhorst 2, Tom van den Berg 2, Daphne van den Berg 2, Jorik Velgersdijk 2, Bjarne Sinneker 3, Sam van der Beek 3 en Saskia Lieman 5 (2).