Dindoa voldoet aan sportieve plicht tegen Roda (wedstrijdverslag)

Zaterdag 12 maart was een listige wedstrijddag. Dindoa 1 reisde af naar Koog aan de Zaan voor de return tegen Roda 1.

Een paar weken geleden eindigde deze confrontatie in Ermelo nog in een monsterzege (37-12) voor Dindoa en het is lastig om in dit soort uitwedstrijden dan de scherpte te behouden

De ploeg moest het bovendien doen zonder Ruben de Vries, die tijdens trainen uitviel met een griezelige enkelblessure.

In een bijna lege zaal (trouwe supporters Henk en Jenny waren er uiteraard wel!) klonk eind van de middag het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter, die de hele wedstrijd de teugels strak hield en veelvuldig ballen op tweeënhalve meter zou leggen.

De intentie van Dindoa was om in de eerste helft al voldoende afstand te nemen, maar daar slaagden de bezoekers niet echt in. Roda probeerde de Ermelose doelpuntenmakers te ontregelen door achter te verdedigen en maakte zelf ondertussen dankbaar gebruik van de vele verdedigende fouten van Dindoa. Lang bleef de thuisploeg, tot frustratie van de gasten, knap bij. Ook ongeveer 7 minuten voor rust was er nog geen gat geslagen. Op dat moment verstapte Tom van den Berg zich en moest Hugo van Woudenberg een beroep doen op de reservebank met A1-spelers. De 17-jarige Boaz Poppe wachtte de zware taak om in een spannende wedstrijd Van den Berg te vervangen.

Klein uitstapje: de A1 had eerder op de dag een puike thuiswedstrijd afgeleverd tegen Fiducia A1. Uit verloren de junioren met zeven verschil, dus een topprestatie was nodig om met onderling resultaat de koppositie in de poule terug te pakken. Daar slaagden ze met veel passie ruimschoots in. Het werd 20-9 en de kans op promotie naar de Overgangsklasse is ineens weer een stuk groter!

Met Poppe in de ploeg lukte het Dindoa om verdedigend orde op zaken te stellen en toch een gaatje te slaan voor de rust: 7-11.

Na rust was de wens onveranderd ten opzichte van het begin van de wedstrijd: snel een einde maken aan de spanning. In tegenstelling tot de eerste helft slaagde men daar nu wel in. Roda kon aanvallend geen vuist meer maken door de hoge verdedigende druk en ondertussen bouwde Dindoa de voorsprong langzaam maar zeker uit naar 8-14.

Vanaf dat moment behield Dindoa de controle en liep het uit naar een verschil van 8 a 10 doelpunten, dat niet meer zou worden kwijtgeraakt. Poppe werd enkele minuten voor het einde naar de kant gehaald en kon terugblikken op een heel verdienstelijke invalbeurt, die hij ook nog opluisterde met een doelpunt. Zijn teamgenoot Jefta Reijnbergen loste hem af. Ook Sterre Foppen mocht minuten maken. Toen de scheidsrechter de wedstrijd bij een stand van 16-26 de boeken in blies konden de volgende zaken worden geconcludeerd: een moeizame eerste helft werd opgevolgd door een solide tweede; de jonge invallers hebben hun kwaliteiten getoond. Alledrie hebben zij gescoord en dat getuigt natuurlijk van grote klasse!

Eerder op de middag moest Dindoa 2 nipt haar meerdere erkennen in Dalto 4, dat in eigen huis met 18-16 te sterk was. Lichtpuntje voor de Ermelose reserves was het onderlinge resultaat, dat nog in het voordeel van Dindoa is.

Komende zaterdag staat de tweede echte krachtmeting op het programma. Dindoa 1 is al geplaatst voor de kruisfinales in de poule, maar wil graag laten zien wat het in huis heeft tegen Velocitas, waar men uit met een gehavend team met 23-19 onderuit ging. Alle support is welkom en dat geldt niet alleen voor Dindoa 1, want ook het tweede kan de punten goed gebruiken in de strijd om lijfsbehoud in de Overgangsklasse.

Zaterdag 19 maart.
Dindoa 2 - SKF 3: 17:35u
Dindoa 1 - Velocitas 1: 19:15u.

Doelpunten Dindoa 1: Saskia Lieman 7, Roy van Boven 5 (1), Daphne van den Berg 4, Karianne van der Velde 2, Bjarne Sinneker 2, Aniek Odding 2, Lars van der Velde 1, Boaz Poppe 1, Jefta Reijnbergen 1, Sterre Foppen 1