Dindoa wint ruim en makkelijk van Zuidwoldse ZKC; 32-19 (wedstrijdverslag)

Dindoa moest zwaar aan de bak na het verlies van vorige week om de stand in de poule aantrekkelijk te maken. In een volle Dindoa hal met veel publiek en de trouwe supportersvereniging de Blue Sharks begon de thuisploeg rustig aan de wedstrijd.

Het was al snel duidelijk dat Dindoa in alle opzichten sterker was. Dindoa speelde weer met Saskia Lieman in de basis die hersteld was van haar schouderblessure.

De thuisploeg liep al snel uit naar een 6-2 voorsprong waarna Mark Bronkhorst met een enkelblessure het veld moest verlaten en Jorik Velgersdijk zijn plaats kon innemen. De blauw witters liepen uit naar een 12-6 voorsprong door veel kansen te creëren en te benutten.

Verdedigend liet Dindoa wel wat steekjes vallen waardoor de gasten terug konden komen tot een  15-11 ruststand. Coach Evert Houtriet sprak zijn spelers in de rust toe dat ze scherper moesten zijn en meer druk in de verdediging moesten leggen. ZKC scoorde direct na rust de 15-12 en toen kwam Dindoa op stoom. In vijf minuten tijd liep de thuisploeg uit naar een 23-12 voorsprong. Het waren vooral Saskia Lieman en Daphne van der Berg die goed waren in de afronding. In de uiterst sportieve en mooie wedstrijd was het ZKC dat nog een paar keer tot scoren kwam, maar Dindoa was verreweg de bovenliggende ploeg. Onder luide aanmoediging van het publiek schoot  Kasper Velgersdijk in de laatste  seconde van de wedstrijd Dindoa naar een 32 19 overwinning.

Dindoa Korfbalvereniging

Scores Dindoa: Eline Odding 1; Mark Bronkhorst 1; Jonathan van der Beek 1 (1); Aniek Odding 2; Bjarne Sinneker, 2; Jorik Velgersdijk 3; Kasper Velgersdijk 5; Daphne van der Berg 8; Saskia Lieman 9.

Dindoa 2 liet helaas de punten in de Derby tegen Unitas 3 liggen en verloor nipt met 17-18
Volgende week speelt Dindoa uit in Heerhugowaard tegen Apollo.