Dindoa wint van KIOS in een wedstrijd om des keizers baard (wedstrijdverslag)

Op zaterdag 16 maart speelden veel teams hun laatste wedstrijd van het zaalseizoen. In eigen hal, voor eigen publiek, mochten Dindoa A1, Dindoa 2 en Dindoa 1 nog eenmaal het publiek vermaken met hun korfbalkunsten. Op deze mooie zaterdag genoot men eerst in de kantine van een stamppottenbuffet.

De wedstrijdbal werd gesponsord door Glaszettersbedrijf Petersen

Ook onze fotograaf Rik van de Bos was weer aanwezig en maakte foto’s van de wedstrijd tussen Dindoa 1 en KIOS 1.
 
Dindoa A1 mocht als eerste aantreden tegen Heerenveen A1. De heenwedstrijd werd nipt verloren met 19-18 door Dindoa A1, maar dit keer lieten onze junioren er geen gras over groeien. Het was duidelijk dat het team, onder leiding van Peter Vedder en Aniek Odding, nog wat recht te zetten had. Er werd overtuigend gewonnen van Heerenveen A1 met 28-14.
 
Vervolgens was het de beurt aan Dindoa 2. Het kampioenschap werd vorige week buitenshuis behaald tegen Ritola 2 in Zuidlaren, maar de ploeg wilde uiteraard ook in eigen hal nog eenmaal winnen. Dindoa 2 gaf Nic. 2 geen enkele kans en won eenvoudig met 31-19 en met vijf punten voorsprong op AVO 2, de runner-up, kan het team van Uulke van Barneveld en Marnix Jonker terugkijken op een zeer geslaagd zaalseizoen!
 
De zaal was ondertussen volgestroomd voor de laatste zaalwedstrijd van Dindoa 1. Het publiek werd voorafgaand aan de wedstrijd hartelijk bedankt voor alle support die elke keer weer wordt geboden door de selectie. Ook de Blue Sharks werden in het zonnetje gezet en ontvingen een nieuwe trommel als dank!
 
Dindoa 1 mocht aantreden tegen KIOS (R) 1. Er werd vorige week door Dindoa eenvoudig gewonnen van Ritola, terwijl AVO, de kampioen in de poule, het vuur aan de schenen werd gelegd door KIOS. De ploeg uit Ruinerwold was dus met vertrouwen afgereisd naar Ermelo, maar ook Dindoa wilde nog eenmaal in eigen huis de volle punten pakken. Desondanks  stond er voor beide teams niets meer op het spel en dus betrof het een ware wedstrijd des keizers baard.
 
Dindoa startte met Bjarne Sinneker, Roy van Boven, Saskia Lieman en Femke ten Hove in de eerste aanval. Het verdedigingsvak bestond daardoor uit Alain ter Horst, Tom van den Berg, Aniek Odding en Nina de Romph. Lars van der Velde begon deze wedstrijd op de bank. Het eerste doelpunt van de avond kwam van de man die er een patent op heeft: Bjarne Sinneker. Dindoa begon erg sterk en binnen 2,5 minuut prijkte er een 4-0 voorsprong op het scorebord. Reden genoeg voor KIOS om direct een time-out te nemen. Vanaf dat moment begon het beter te lopen bij de gasten, maar ook Dindoa wist de korf nog steeds te vinden. Tom van den Berg en Saskia Lieman wisten beide een fraaie treffer te scoren.
 
Na een kwartiertje spelen stond het 7-5 voor Dindoa en koos Hugo van Woudenberg ervoor om Roy van Boven en Alain ter Horst van vak te laten wisselen. Roy van Boven stond tegen een boomlange heer, maar wist zijn kansen nog niet te verzilveren. De vakwissel sorteerde effect, want Dindoa kwam vijfmaal op rij tot scoren, mede dankzij ontzettend goede passes van Aniek Odding, via Saskia Lieman, Bjarne Sinneker (tweemaal), Tom van den Berg en Roy van Boven: 12-5. KIOS liet zich niet van de wijs brengen, zette aan en kwam terug tot 12-8. Alain ter Horst stond zijn mannetje onder de korf en bracht hierdoor Bjarne Sinneker en Saskia Lieman in stelling om te scoren. Er werd gerust met een 14-8 voorsprong voor Dindoa.
 
KIOS kwam voortvarend uit de kleedkamers, maar dit was slechts van korte duur. Roy van Boven en Saskia Lieman waren trefzeker en brachten het gaatje weer terug naar zes: 16-10. Tom van den Berg zorgde voor het eerst voor een gat van zeven doelpunten met alweer zijn vijfde van de avond. KIOS scoorde een aantal keer, maar was niet in staat om echt potten te breken. Het was Femke ten Hove met haar derde doelpunt van de avond die de 19-14 op het scorebord zette.
 
Hugo van Woudenberg maakte van de gelegenheid en ruime voorsprong gebruik om een aantal spelers te wisselen. Aniek Odding en Roy van Boven werden vervangen door Daphne van Boven – van den Berg en Lars van der Velde. Ook aanvoerder Bjarne Sinneker werd vervangen door Erben Maaskant. Deze talentvolle A-junior luisterde zijn invalbeurt op met een prachtig doelpunt waarmee hij de handen van het publiek op elkaar kreeg. Ook Daphne van Boven – van den Berg pikte een doelpuntje mee en bracht de stand op 22-17.
 
Met nog zes minuten te spelen nam Dindoa een time-out. Femke ten Hove werd in de laatste minuten vervangen door Demi Vliek. Alain ter Horst maakte plaats voor René Adema, die zijn debuut maakte in onze hoofdmacht. Het slotakkoord was voor KIOS dat nog tweemaal tot scoren kwam, maar ook voor Tom van den Berg die met al zijn intercepties de gehele wedstrijd een ware plaag was voor de tegenstander. Hij werd dan ook terecht uitgeroepen tot Player of the Match! Er werd afgefloten door het arbitrale duo bij een eindstand van 22-19.
 
Het zaalseizoen zit er weer op en we kijken uit naar het veldseizoen! Er volgen eerst een aantal oefenwedstrijd en op 6 april barst de competitie weer los. De eerste thuiswedstrijd staat gepland zaterdag 20 april. We starten om 12.50 met Dindoa A1 tegen DKV Victoria A1. Vervolgens speelt Dindoa 2 om 14.10 tegen Sparta (Zw) 2 en om 15.30 treedt Dindoa 1 aan tegen Sparta (Zw) 1. We hopen uiteraard jullie allen dan weer te zien!
 
Doelpunten: Tom van den Berg 6, Bjarne Sinneker 4, Saskia Lieman 4, Femke ten Hove 3, Roy van Boven 2, Alain ter Horst 1, Erben Maaskant 1, Daphne van Boven – van den Berg 1.

Dindoa tegen Kios 16 maart 2024
Tekst Daniek van de Kamp - foto Rik van de Bos