Dries van den Berg & Zn. viert 45-jarig bestaan met activiteiten en een smaakvolle actie

Door Marco Jansen - Palingrokerij Dries van den Berg & Zn. bestaat 45 jaar en viert dit zaterdag 27 mei met haar trouwe klanten. Zo is er een Rad van Avontuur en kunnen de kinderen gratis eendjes vissen met leuke prijsjes.

Nieuwe locatie blijkt een succes

Het Vispaleis is sinds eind 2018 gevestigd aan de Stephensonstraat 2, waar tegelijk met de heropening het 40-jarig jubileum werd gevierd. Vijf jaar later is Peter van den Berg er dankbaar voor hoe het bedrijf er nu voor staat. „Waar sommige mensen aanvankelijk sceptisch waren over de nieuwe plek, blijkt de locatie een geliefde stek en makkelijk toegankelijk voor visliefhebbers met de auto’s en op de fiets. Er is de afgelopen periode veel gebeurd en met de hobbels die we hebben genomen, mogen we trots zijn op waar we nu staan en op het cultuurbehoud voor Harderwijk. Daar willen we graag met onze loyale klanten bij stil staan en dat vieren”, aldus Peter (38) die al 20 jaar in de onderneming werkt.
 
Gratis lekkernij
Met het 45-jarig bestaan wil Dries van den Berg & Zn. wat leuks doen voor de klanten. „Iedereen die minimaal 15 euro besteedt, krijgt een gratis bakje zalm Americain. Deze huisgemaakte lekkernij wordt gemaakt met de warm gerookte zalm uit onze eigen rokerij. De zalm americain, met een speciale receptuur, is heerlijk op brood of op toast en is een veel verkocht product.”
 
Rad van Avontuur
Ook is er een Rad van Avontuur, waar iedereen met een kassabon aan kan deelnemen. „Frans, onze vistopper die het langst in dienst is, staat als een showmaster klaar voor iedereen die aan het Rad van Avontuur komt draaien. Bij het inleveren van je kassabon mag je aan het rad draaien. Er is altijd prijs, variërend van een houten sleutelhanger tot een vischeque en een boek over de paling. Ook geven we cadeaubonnen weg voor een portie kibbeling of ter waarde van een bepaald bedrag. We geven collectorsitems weg die niet te koop zijn.”
 
Eendjes vissen
Voor de kinderen is er een springkussen en gratis eendjes vissen, zoals op de kermis. „Kinderen mogen met een hengeltje naar kinderprijsjes vissen. Zo maken we er een gezellige dag van.”
 
Pinksterpaling
Met het Pinksterweekend voor de deur heeft Peter nog enkele vistips. „Momenteel is het palingseizoen in volle gang en naast de ‘Pinksterpaling’ is asperges met zalm een hot item wat we veel verkopen.”
 
Dries van den Berg & Zn.
Stephensonstraat 2
3846 AK Harderwijk
Tel: 0341-423723
www.driesvandenberg.nl

Peter van den Berg Dries van den Berg en Zn Harderwijk
(Peter van den Berg - foto Marco Jansen)