DVS'33 Ermelo 1 verliest generale van HSC'21 (wedstrijdverslag)

DVS’33 Ermelo heeft op zaterdag 13 augustus de generale repetitie voor de competitie verloren van HSC’21. De bezoekers uit Haaksbergen kenden een sterk eerste half uur en namen een verdiende voorsprong. (Foto Theo Aalten)

De geelzwarten konden vervolgens maar kort genieten van een gelijke stand en moesten ook nog de 1-3 toestaan

Tarik Evre bleef de gehele wedstrijd aan de kant, zodat de verdediging eruit zag als in meerdere oefenwedstrijden hiervoor. Frank Olijve begon weer in de basis. Lars van Wetering begon evenals Lars Miedema op de bank. Peter Wesselink vulde de posities wel wat anders in.

DVS met achterstand de rust in
HSC’21 kwam sterk uit de startblokken en speelde in een hoog tempo, ondanks de tropische temperatuur. Nog voor er een halve minuut verstreken was, moest Daan Huiskamp al redden. Dat ging moeizaam. Het overwicht van de Tukkers duurde voort en de voorsprong door een kopbal van Jules Stokkers in de 10e minuut uit een hoekschop was dan verdiend, 0-1. Toch had DVS na ruim een kwartier gelijk moeten komen, toen Stef Nijland met een splijtende pass Ali Akla gelanceerd had.

Na zijn passeerbeweging tikte doelman Peterman hem aan en ging de bal op de stip. Het slachtoffer nam hem zelf en schoot hem makkelijk houdbaar in. Vervolgens keerde Daan Huiskamp tot tweemaal toe een schot, voordat DVS in de 34e minuut opnieuw een strafschop te nemen kreeg. Vijf minuten daarvoor had Eren Turan Yavuz na een fraaie actie de Twentse goalie met een schot in de korte hoek beproefd. Nu raakte een assist van Stef Nijland inde 34e minuut de arm van een tegenstander. Adriaan Kruisheer belastte zich met de klus en schoot onberispelijk raak, 1-1. De bezoekers zouden echter met een 1-2 voorsprong de rust ingaan, nadat opnieuw Jules Stokkers afrondde na een goede actie van een ploeggenoot. Daar had ook een 2-2 stand kunnen staan, als Stef Nijland zijn geplaatste schot richting bovenhoek in de slotminuut inderdaad had zien binnengaan. Nu ging dat over.

HSC’21 ook na rust effectiever
Lars van Wetering kwam na de rust in het veld voor Nijland. Na de thee ging DVS op zoek naar de gelijkmaker met schot van Omar El Ghazouani. Waar de geelzwarten niet slaagden om te scoren, deden de bezoekers dat na een omschakelmoment in de 58e minuut wel, waardoor Just Leferink oog in oog kwam te staan met Daan Huiskamp. Zijn laatste handeling was de bal uit het net halen, 1-3. De nieuwe aanwinst onder de lat, Piotr Gorzyca, nam zijn plek en zou in het laatste half uur in ieder geval de nul houden. Ook nu bleef DVS op zoek gaan naar de aansluiting, maar de pogingen van Lars Huber en Ali Akla gingen over. Vervolgens lag de Haaksbergse sluitpost in de weg voor Lars van Wetering. Met nog ruim een kwartier te gaan wisselde HSC’21 zes spelers. Peter Wesselink bracht drie nieuwe spelers in het veld. Daarbij was natuurlijk de rentree van Nicky van Hilten, die na zijn ernstige blessure in de uitwedstrijd tegen hsv Hoek lang aan de kant moest staan.

Hij verving Maarten van Dijk. Adriaan Kruisheer verliet het veld voor Finn Kluiver, terwijl Lars Huber plaats maakte voor Lars Miedema. Het Ermelose overwicht bleef en de aansluiting leek in de 78e minuut een feit na een goede voorzet van Omar El Ghazouani, maar de inzet van Lars Miedema ging net naast. Twee minuten later kon Lars van Wetering de bal na een uitgespeelde aanval in het lege doel schuiven, maar hij deponeerde het leer in de handen van de keeper. Invaller doelman Piotr Gorzyka moest in de 83e minuut nog eenmaal handelend optreden door een strak schot over de lat te tikken. Nadat Lars Miedema vier minuten later nog naast schoot, bleef het bij 1-3 voor de club, die evenals DVS in de halve finale voor promotie naar de Tweede divisie strandde. Voor DVS was het de laatste oefenwedstrijd, eer het zaterdag 20 augustus thuis voor de competitieouverture aantreedt tegen SteDoCo.

Eerste voorronde voor KNVB Beker
Dat DVS inderdaad de schaduwwedstrijd speelde tegen HSC’21, kwam door dat beide clubs waren vrijgeloot voor de eerste kwalificatieronde voor de KNVB Beker. Daarin speelden zes competitiegenoten van beide clubs wel. De zaterdag en de zondag hielden elkaar in die eerste ronde in balans

In Amsterdam had hsv Hoek geen probleem met JOS Watergraafsmeer en won met 1-3. Ter Leede (in de tweede helft met tien man) ging ondanks de versterkingen voor dit seizoen met 5-1 over de knie bij Hercules. Barendrecht verzilverde het veldoverwicht met kansen voor rust in Heerlerheide niet, waarna Groene Ster dat na de thee wel deed en daarna nog profiteerde van een foutje; 2-0. Sportlust’46 haalde OJC Rosmalen wel voldoende rendement uit het overwicht in het eerste bedrijf en de marge van twee bleek tegen de kersverse zondagderdedivisionist voldoende om verder te bekeren, 1-2. Staphorst toonde zich thuis efficiënt tegen een andere debutant in de Derde Divisie Zondag, TOGB, en won met 3-0. De meeste spanning zat in de wedstrijd tussen ADO’20 en VVOG Harderwijk. Na twee keer een achterstand met voor het eerst een 2-3 voorsprong leek in Heemskerk de volgende ronde bereikt door de zaterdagclub. Het werd echter nog in de reguliere speeltijd 3-3, waarna de thuisclub in de verlenging nog eenmaal scoorde, 4-3.